Saulės akiniai pagal veido formą: kokius rinktis šį sezoną?

Veido forma padiktuos, į kokius saulės akinius dėmesį atkreipti vertėtų būtent jums.

Akiniai nuo saulės yra per mažai vertinamas aksesuaras. Jie – ne tik praktiški, bet ir sugeba pagražinti veido formą bei įvaizdžiui suteikti reikiamą akcentą.


Kate Beckinsale, Vida Press nuotr.

Tiesa ta, kad kai kurioms veido formoms akiniai tinka mažiau, nei kitoms. Pavyzdžiui, tobulai ovali veido forma leidžia rinktis bet kurį akinių modelį (netgi madinguosius siaurus „katės akių” akinius), o štai norint akinių rėmelius pritaikyti platesniam ar kvadratiniam veidui prireiks ilgesnių, išsamesnių paieškų. Ir ne visuomet rezultatas bus saulės akiniai iš madingiausiųjų skiltis.

Ypač šį sezoną, kuomet tendencijų viršūnėse yra netradiciniai, įnoringi saulės akinių modeliai. Madingi siauri „Matricos” filmo įkvėpti akiniai, taip pat sportinio stiliaus akiniai, primenantys skirtus slidinėti ar važiuoti dviračiu. Vis dar populiarūs „katės” akiniai nuo saulės, ypatingai retro stiliaus. Šis tas naujo – į madą sugrįžę akiniai spalvotais stiklais, kaip kad nešiojome dešimtajame dešimtmetyje.

Kokius akinius rinktis šių metų vasarą ir į ką labiau vertėtų atkreipti dėmesį – madą ar klasiką? Apsispręsti padės šis paprastas gidas.

APVALIAM VEIDUI


Kirsten Dunst, Vida Press nuotr.

Jei jūsų veidas – apvalus ir nėra ryškios žandikaulio linijos, visuomet vertėtų rinktis kampuotos formos saulės akinius. Griežtos rėmelių linijos suteiks pusiausvyros, o veidas atrodys labiau proporcingas.


„Les Specs", net-a-porter nuotr.

Venkite apvalios formos rėmelių ar spalvotų akinių stiklų, kurie tik priverstų veidą atrodyti dar pilnesnį.

ŠIRDELĖS FORMOS VEIDUI


Natalie Portman, Vida Press nuotr.

Jie jūsų veido viršutinė dalis yra smarkiai platesnė, nei apatinė, skruostikauliai – aukšti, o smakras – siauras ir į apačią smailėjantis, atkreipkite dėmesį į tokius akinių rėmelius, kurie atkartoja jūsų veido dinamiką. Geriausiai tiks viršuje platesni, į apačią siaurėjantys rėmeliai.


„Monton", gamintojo nuotr.

Venkite pernelyg gausiai dekoruotų akinių rėmelių.

KVADRATINIAM VEIDUI


Angelina Jolie, Vida Press nuotr.

Jei jūsų žandikaulio linija ryški ir kampuota, galite rinktis – akcentuoti savo veido kampuotumą, ar jį švelninti. Pirmajam tikslui labiausiai tiks akiniai kampuotais rėmeliais, antrajam – modelis su apvalesniais rėmeliais.


„Mosaic", gamintojo nuotr.

PAILGAM VEIDUI


Celine Dion, Vida Press nuotr.

Jei jūsų veidas yra siauras ir ilgas, jums puikiai tiks oversized stiliaus akiniai. Jie uždengs didelę dalį veido ir sukurs proporcijų pusiausvyrą, be to atrodys labai stilingai.


Victoria Beckham, net-a-porter nuotr.

Venkite pernelyg siaurų akinių rėmelių, jie veidą privers atrodyti dar ilgesnį.

OVALIOS FORMOS VEIDUI


Bella Hadid, Vida Press nuotr.

Jei jūsų veido bruožai – smulkūs, o forma – ovali, sveikiname, greičiausiai jums tiks daugelis akinių rėmelių. Galite rinktis kažką madingo ir išskirtinio arba, atvirkščiai, kažką itin klasikinio ir subtilaus.

„Gucci", net-a-porter nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis