Ką apie jus sako mėgstamiausia jūsų drabužių spalva?

Mėgstama drabužių spalva ne tik daug pasako apie jūsų mados pasirinkimus, bet ir apie asmenines savybes.

Kiekviena mūsų turime mėgstamiausią spalvą, kurios drabužius rengiamės, kai jaučiamės pasimetusios, ar norime labiau pasitikėti savimi. Tai spalva, kurią renkamės ne atsitiktinai, o tikslingai, žinodamos, kad ji suteiks norimą efektą. Dažniausiai net nesusimąstome, jog ji ne tik daro įtaką mūsų būsenai, bet ir veikia aplinkinių supratimą apie mus.

Žinodamos spalvų reikšmes, jas galime išmokti panaudoti savo naudai. Tereikia pasirinkti tokias, kurios siunčia norimą žinutę. Tad ką kiekviena spalva signalizuoja apie ją vilkinčią moterį?

RAUDONA

Raudona spalva ne nepelnytai laikoma pačia seksualiausia. Ji simbolizuoja jėgą, energiją, aistrą ir daro stiprią įtaką šią spalvą vilkinčiam žmogui – netgi pagreitina jo pulsą ir priverčia greičiau plakti širdį! Aplinkiniai raudonai vilkintį žmogų sieja su jėga, ambicingumu, seksualumu. Jei mėgstate šią spalvą, greičiausiai gerai jaučiatės būdama dėmesio centre.


Vida Press nuotr.

ORANŽINĖ

Oranžinė yra spalva, padedanti atsirasti naujoms galimybėms. Ji daugeliui asocijuojasi su kūrybingumu, entuziazmu, optimizmu. Manoma, kad ši spalva teigiamai veikia mūsų emocinę būseną. Vis dėlto nevertėtų jos rinktis, jei norite atsipalaiduoti, ji geriausiai tinka aktyviems gyvenimo momentams. Jei nevalingai renkatės oranžinius drabužius, greičiausiai esate linksmas, energingas žmogus, lengvai tampantis bet kurio vakarėlio siela.


Vida Press nuotr.

RUDA

Vilkėdama rudai, jūs reprezentuojate viską, kas yra tvirta ir stabilu, visai kaip ir pati žemė. Būtent tokius rudai vilkinčius žmones mato juos supantys aplinkiniai. Jei mėgstate rudus drabužius, greičiausiai esate šiek tiek konservatyvi, visuomet siekiate taikos, stabilumo, jumis galima pasitikėti.


Vida Press nuotr.

GELTONA

Geltona nėra tradicinė spalva ir retas ją renkasi pagrindiniu drabužių derinio akcentu. Ši saulės spalva simbolizuoja džiaugsmą, pozityvumą, energiją, todėl ji tobulai tinka niūrioms dienoms, kuomet trūksta geros nuotaikos. Mokslininkai teigia, kad geltona spalva skatina serotonino gamybą smegenyse, greitina medžiagų apykaitą ir gerina visų aplinkui esančių žmonių nuotaiką. Vis dėlto kai kurie jos atspalviai gali sustiprinti baimės, nesaugumo jausmą, taigi turėtų būti vengtini jei jaučiate nerimą.


Vida Press nuotr.

ŽALIA

Žalia yra viena ramiausių spalvų, sukuriančių pusiausvyrą tarp kūno, proto ir emocijų. Sakoma, kad ji veikia gydančiai. Kadangi yra randama gamtoje, ji turi raminantį poveikį, sukuria saugumo jausmą. Jei norite atrodyti dosni, rami, tvirtai stovinti ant žemės, vilkėkite miško žalios spalvos drabužius.


Vida Press nuotr.

MĖLYNA

Mėlyna laikoma intelektualų spalva, puikiai tinkama vilkėti užsiimant darbu, reikalaujančiu gilių apmąstymų. Taip pat ji yra raminanti, vėsinanti. Ji skatina proto veiklą, simbolizuoja valdžią, patikimumą, lojalumą. Jei mėgstate vilkėti tamsiai mėlynus drabužius, greičiausiai norite parodyti esanti protinga ir žinanti, ką darote.


Vida Press nuotr.

ROŽINĖ

Rožinė simbolizuoja meilę, moteriškumą, prisirišimą. Jei dažnai vilkite rožinius drabužius, jūs norite jaustis švelni, moteriška, mylima, vertinate gerumą ir komforto jausmą. Manoma, kad švelniai rožinė spalva yra viena labiausiai raminančių ir netgi gali sušvelninti agresiją!


Shutterstock nuotr.

BALTA

Balta simbolizuoja tyrumą, švarą, paprastumą. Tai perfekcionistų spalva. Ji visų mėgstama, bet kartu nesukelia stiprių emocijų, yra siejama su neutralumu. Ją vilkintis žmogus tam tikra prasme nori sukurti barjerą tarp savęs ir aplinkinių – balta nėra laikoma draugiška spalva, taigi kai jos derinyje per daug, gali sukurti šaltumo įspūdį.


Shutterstock nuotr.

PILKA

Pilka gali būti vertinama dviprasmiškai. Viena vertus, tai praktiška, neutrali, laikui nepavaldi spalva, kita vertus, ji gali būti siejama su depresija, brandžiu amžiumi, noru pasislėpti. Taigi ir šią spalvą vilkintis žmogus kitų gali būti matomas kaip pilka pelytė arba konservatyvus, tvirtas, kategoriškas žmogus.


Vida Press nuotr.

JUODA

Juoda yra viena populiariausių, praktiškiausių, lengviausiai derinamų spalvų, todėl ją vilki patys įvairiausi žmonės. Ji siejama su elegancija, valdžia, rimtumu, intelektualumu. Vis dėlto pernelyg dažnai rinkdamiesi juodus drabužius nejučia pradedame jais naudotis kaip šydu, po kuriuo slepiamės nuo kitų. Būtent todėl nuo galvos iki kojų juodai vilkintis žmogus neatrodo labai draugiškas – jis tokiu ir nesijaučia!


Vida Press nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis