Neįtikėtina jaunuolių auka sergantiesiems vėžiu

Trijų Kauno jėzuitų gimnazijos (KJG) moksleivių iniciatyvą nusikirpti plaukus, kad iš jų sergantiems vėžiu būtų pagaminti natūralių plaukų perukai, palaiko ne tik Kauno, bet ir kitų Lietuvos miestų jaunimas.

Kaip Eltai sakė viena iš akcijos „Nusikirpk ir padovanok“ organizatorių, KJG Tarptautinio bakalaureato programos gimnazistė Kristina Vačerskytė, apie Anglijos fondą „Little Princess Trust“, kuriam žmonės neatlygintinai aukoja nusikirptus plaukus, ji žinojo seniai, tačiau mintis ne vien pačiai paremti vėžiu sergančius žmones, kuriems dėl gydymo nuslinko plaukai, kilo, kai apie tai užsiminė iš Jungtinių Amerikos Valstijų grįžęs jos bendramokslis.

„Namo jis grįžo ilgais plaukais. Man tai buvo netikėta, bet jis pasakė, kad augino plaukus, kad paaukotų. Tada abu supratome, kad ieškojome ir radome tą patį fondą, kuriam žmonės aukoja plaukus. Prie mūsų prisijungė dar viena mergina ir mes nusprendėme suburti daugiau žmonių, kurie dėl sergančiųjų vėžiu norėtų nusikirpti plaukus“, - sakė K. Vačerskytė.

Pasak gimnazistės, dėl gydymo plaukų netekę onkologiniai ligoniai gali skambinti į fondą ir užsisakyti natūralių plaukų perukus, kurie yra gana brangūs ir ne visiems įperkami, o pigesni sintetiniai sergantiems žmonėms nerekomenduojami.

K. Vačerskytė, Agnė Pociūtė ir Paulius Zasčiurinskas apie gegužės 18 dieną Kauno jėzuitų gimnazijos fojė vyksiančią plaukų kirpimo akciją paskelbė socialiniuose tinkluose. Per pirmąsias dienas užregistravo 24 žmonės.

„Keturi iš jų jau nusikirpę negalės atvykti į renginį, bet perduos mums plaukus, kuriuos drauge su kitais po akcijos išsiųsime fondui, kuris savo tinklalapyje http://www.littleprincesses.org.uk/donate-hair/ skelbia informaciją apie visame pasaulyje vykstančias panašias akcijas ir privačias iniciatyvas“, - sakė gimnazistė.

Kristina pridūrė, kad aukoti tinkami plaukai - nuo 17 centimetrų, bet kuo ilgesni, tuo geriau.

Po savaitgalio KJG Tarptautinio bakalaureato programos moksleiviai Kaune planuoja išplatinti akcijos plakatus ir ieško kirpėjų savanorių, kurie akcijos dieną galėtų kirpti plaukus.

Susidomėjusius gimnazistai kviečia užpildyti anketą https://docs.google.com/forms/d/1VeC-qgUP-tupXY8KfDXG1RlJjL3_F7xjmkB8GRAlJPk/edit ir paskatinti kitus prisidėti prie gražaus tikslo.

Gegužės 18 dieną akcijos organizatoriai į Kauno jėzuitų gimnaziją kviečia ne tik norinčius paaukoti savo plaukus, bet ir nusiskusti juos parodant palaikymą vėžiu sergantiems žmonėms.

„Tikimės surinkti kuo daugiau savanorių, pasiryžusių padovanoti savo plaukus tiems, kuriems jų reikia labiausiai“, - sakė gimnazistai, pabrėždami, kad vaikams iki 16 metų reikalingas raštiškas tėvų sutikimas.

Dalyvauti akcijoje galima trimis būdais - paaukojant dalį plaukų, nusikerpant ilgesnius nei 17 centimetrų plaukus, arba nusiskutant plikai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis