Tegyvuoja šortai! 5 madingiausi modeliai, kurie tiks ir darbui, ir atostogoms

Šortai jau nebėra tik patogus, nuobodus ir nemadingas vasaros drabužis, kurį išsitraukiame atėjus atostogoms. Šį sezoną jie grįžta su trenksmu ir savo aktualumu gali drąsiai varžytis su bet kuriuo kitu madingu sezono drabužiu.

Pagrindinės dvi šortų tendencijų kategorijos yra dvi: platūs, klasikiniai šortai (angl. bermuda shorts) bei virš kelio besibaigiantys prigludę šortai. Jei nei viena iš šių opcijų jums neatrodo viliojanti, nieko tokio, madingi ir mini ilgio, odiniai, atlenkti. Dizaineriai siūlo jų netaupyti savaitgaliui, o derinti su klasikinėmis palaidinėmis bei švarkais, dėvėti net ir į biurą!

Štai ką reikėtų žinoti apie 2018-ųjų šortų tendencijas.

ELEGANTIŠKI

Platūs, virš kelių besibaigiantys, klasikinio stiliaus šortai kadaise buvo laikyti išskirtinai vyrišku drabužiu, vėliau tapo ir moterų favoritu. Ilgą laiką šie šortai laikyti senamadiškais, tačiau 2018-ųjų vasarą jie – vieni madingiausiųjų. Tobuli darbui, ypač tuomet, kai yra derinami su oversized stiliaus švarku ir griežto kirpimo marškiniais.


„Mulberry“, „Giorgio Armani“, Vida Press nuotr.


„Dolce & Gabbana“, „Delpozo“, Vida Press nuotr.

KAPRIAI

Kapriai – tai tarpinė stotelė tarp kelnių ir šortų. Pakilę šiek tiek aukščiau virš kelio gali taikytis į šortų teritoriją, besibaigiantys žemiau kelio – į kelnių. Kad ir kaip ten bebūtų, šie šortai po ilgo laiko grįžo į madą ir neabejotinai atsiras kiekvienos madingos moters spintoje. Variantų – ne vienas: elegantiški šortai („A Detacher“), pasiūti iš nėriniuoto audinio („Nina Ricci“), džinsiniai („Tibi“), sportiški.


„A Detacher“, „Nina Ricci“, Vida Press nuotr.


„Tibi“, „Dion Lee“, Vida Press nuotr.

MINI

Labai trumpi šortai vis dar madingi. Jie aukštintu juosmeniu ir itin trumpi, kai kuriais atvejais netgi panašesni į kelnaites. Koks yra modernus būdas derinti tokį drąsų drabužį? Taisyklė paprasta: kai kojos taip smarkiai atidengtos, viršutinę kūno dalį rengiame laisvai krentančiomis palaidinėmis, pridedame dar keletą drabužių sluoksnių ir taip atkuriame pusiausvyrą tarp apnuoginto ir pridengto kūno.


„Paco Rabanne“, „Dries van Noten“, Vida Press nuotr.


„Salvatore Ferragamo“, „Philosophy by Lorenzo Serafini“, Vida Press nuotr.

ATLENKTI ŠORTAI

Vienas ryškiausių šio sezono šortų bruožų – atlenkta apačia. Tokius šortus matėme ne vieno dizainerio kolekcijoje: tiek elegantiškojo Tomo Fordo, tiek paryžietiškai nerūpestingos Isabel Marant. Visai nesvarbu, ar atlenktas tik siauras kraštelis, ar ilgesnė audinio dalis, šis šortų akcentas yra vienas populiariausių.


„Isabel Marant“, „Agnes“, Vida Press nuotr.


„Tom Ford“, „Vivienne Tam“, Vida Press nuotr.

ODINIAI

Odiniai šortai buvo be galo populiarūs tarp 2018-ųjų pavasario kolekcijas pristačiusių dizainerių. Galbūt tai atrodo labiau šaltajam metų laikui skirtas drabužis, bet permainingam lietuviškos vasaros orui jie tiks puikiai. Be to, madingi lengvai krentantys šortai iš įvairiaspalvės odos – tokie tiks ir laisvalaikiui, ir darbui, ir vakarėliui.


„Sportmax“, „Trussardi“, Vida Press nuotr.


„Saint Laurent“, „Tommy Hilfiger“, Vida Press nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis