Stilistas pataria: kaip darbo aprangą pritaikyti laisvalaikiui?

Stilistas Joringis Šatas sukūrė penkis biuro aprangos derinius, kuriuos lengvai pritaikysite laisvalaikiui po darbo.

Darbo diena eina į pabaigą, o vakaras suplanuotas taip kruopščiai, kad laiko grįžti namo ir persirengti tiesiog nėra. Pažįstama situacija? Iš pirmo žvilgsnio, bėda gali pasirodyti nemenka: juk darbo biure apranga retai kada būna tinkama ir laisvalaikiui. Vis dėlto stilistas Joringis Šatas sako, kad pritaikyti „darbinį“ įvaizdį pramogoms padės vos keli nesudėtingi triukai. Kartu su prekybos centru „Europa“ stilistas pristato penkis biuro aprangos derinius, nesunkiai pritaikomus laisvalaikiui – iškylai gamtoje, stilingam vakarėliui, pasimatymui, kultūriniam renginiui ar svarbiai vakarienei.


Organizatorių nuotr.

Ką vilkėti darbe?

Pasak J. Šato, klysta manantys, jog darbui biure tinkama apranga yra nuobodi, – juk ir sėkmingai pasirinkti marškiniai ar švarkas gali padėti sukurti „podiumo“ įvaizdį. Be to, šiais laikais „darbinės“ aprangos taisyklės kur kas lankstesnės, taigi ir džinsai ar sportiniai bateliai biure nebėra nuodėmė. Vis dėlto sprendžiant, ką vilkėti darbe, svarbu įvertinti tris aspektus.

„Pirmiausia, darbe privalu atrodyti tvarkingai, reprezentatyviai, neiššaukiančiai. Todėl verčiau vengti labai trumpų sijonų ar batų itin aukštais kulnais. Pasirinkę klasikinį derinį, niekada neprašausite. Antras svarbus veiksnys yra sezoniškumas. Pastebiu, kad atšilus orams moterys renkasi lengvesnes, vasariškas sukneles, tačiau vis tiek mūvi juodas pėdkelnes. Tai neatrodo tvarkinga ir yra didelė stiliaus klaida. Galiausiai, labai svarbu rinktis figūrai tinkamus drabužius. Per maži drabužiai nepuošia, per dideli taip pat“, – sako J. Šatas.

Kaip pritaikyti įvaizdį laisvalaikiui?

Tinkamai darbui pasirinktą aprangą nesunku pritaikyti ir laisvalaikiui – tam, pasak stilisto, pakaks vos kelių akimirkų, bet reikės pasiruošti iš anksto.

„Norint skubiai pritaikyti darbinį įvaizdį pramogoms, pagrindinėmis priemonėmis tampa avalynė ir aksesuarai. Juk pakeitus aukštakulnius žemakulniais ar atvirkščiai bei pritaikius tinkamus papuošalus, įvaizdis kardinaliai pasikeičia! Todėl į rankinę įsimetus vakarui skirtus batelius ir aksesuarus, vakarėlių liūte, elegantiška dama ar nusiteikusia pailsėti gamtoje tapsite vos per minutę“, – sako J. Šatas.

Ir sufleruoja idėjas: antai biure prie klasikinės suknelės ar marškinių priderinta skarelė vakare gali tapti puikia rankinės puošmena ar būti panaudota vietoje diržo, mėgstamu diržu perjuostas klasikinis švarkas suteiks elegancijos, o prie oficialių kelnių priderinti sportbačiai suteiks laisvumo ir patogumo jausmą.

J. Šatas pristato penkis biurui skirtos aprangos derinius, nesunkiai pritaikomus skirtingam laisvalaikiui. Stilisto sukurtus įvaizdžius pademonstravo modelis, tituluota gražuolė Greta Mikalauskytė.

1. Biuras – iškyla gamtoje

Planuojančioms vakare pailsėti gamtoje, J. Šatas siūlo į darbą iškart ateiti su elegantiška, bet patogia, kelius dengiančia suknele.


Organizatorių nuotr.

„Biure prie tokios puikiai derės stilingi bateliai ir klasikinė rankinė, tuo tarpu vakare iškylai tinkamą įvaizdį sukurti padės aukštakulnės basutės ir masyvesnis pintas krepšys, kuriame vietos pakaks ir visiškam vasaros hitui – šlepetėms. Jei vakaras nusimato vėsesnis, apsisaugoti nuo vėjo puikiai padės trumpas lietpaltis. O prie suknelės priderinta skrybėlė ir akiniai nuo saulės padės sukurti žaismingą ir išties vasarišką įvaizdį“, – sako stilistas.


Organizatorių nuotr.

2. Biuras – stilingas vakarėlis

Jei vakare planuojate užsukti į stilingą vakarėlį, J. Šatas rekomenduoja į darbą taip pat atvykti „pusiau pasiruošus“ – vilkint suknelę.


Organizatorių nuotr.

„Šis įvaizdis – visiška klasika, lengvai paverčiama tikros vakarėlių liūtės apranga. Plazdanti juoda suknelė, perlų vėrinys, žemakulniai bateliai ir vasariškos gaivos įnešanti rankinė puikiai tiks darbui ar susitikimui. O artėjant vakarui, pakeitus batelius ryškiais smailianosiais aukštakulniais, pasipuošus aplikacijomis dekoruota striuke bei priderinus rokerišką delninę, galėsite drąsiai žengti į klubą ar šiuolaikišką restoraną“, – sako stilistas.


Organizatorių nuotr.

3. Biuras – romantiškas pasimatymas

Po darbo lėksite į pasimatymą? Nebijokite pasipuošti... džinsais. Pasak J. Šato, elegantiški marškiniai, džinsai aukštu liemeniu ir ryškesni bateliai – puikiai darbui tinkanti apranga, atrodanti jaunatviškai ir tvarkingai.


Organizatorių nuotr.

„Na, o ruošiantis pasimatymui puikiai pravers žaisminga rankinė ir diržą atstojanti ryškiaspalvė skarelė. Kniedėmis dekoruotos šlepetės – stilingas ir patogus pasirinkimas, o jei vakaras bus žvarbesnis, prie viso to puikiai derės klasikinis lietpaltis. Toks mielas ir jaukus įvaizdis puikiai tiks pasivaikščiojimui su simpatija – juk paprastumas žavi, ar ne?“ – šypsosi stilistas.


Organizatorių nuotr.

4. Biuras – kultūrinis renginys

Jei po darbo suplanavote apsilankyti kultūriniame renginyje – eisite į teatrą, ketinate apžiūrėti parodą ar, pavyzdžiui, dalyvauti knygos pristatyme, J. Šatas siūlo nepabijoti derinti klasikinio ir... sportinio įvaizdžių. „Elegancija ir patogumas, akimirksniu virstantis vakariniu įvaizdžiu“, – taip dar vieną derinį pristato stilistas.


Organizatorių nuotr.

„Elegantiškas baltas kostiumėlis – puikus vasariškos darbinės aprangos pasirinkimas, o balti sportiniai bateliai – nepamainomas patogumas. Šiuo atveju, „darbinės“ aprangos akcentu tampa ruda didelė rankinė. Tačiau toks patogumas akimirksniu gali virsti tikru vakariniu įvaizdžiu – švarką apjuosus dekoruotu diržu, sportbačius pakeitus aukštakulnėmis basutėmis ir pridėjus mažą rankinę, tapsite tikra deive. Na, o vėsesnėmis dienomis gelbės klasikinis paltukas“, – siūlo J. Šatas.


Organizatorių nuotr.

5. Biuras – svarbi vakarienė

Galiausiai, kartais nutinka, jog sulig darbo dienos pabaiga visi svarbūs dienos reikalai nesibaigia – kartais prisireikia sudalyvauti ir svarbioje vakarienėje. Pavyzdžiui, su partneriais, klientais, ar pirmąkart susitikti su antrosios pusės tėvais.


Organizatorių nuotr.

„Tokiu atveju, rinkitės eleganciją. Kombinezonas ir žemakulniai bateliai yra puikus pasirinkimas darbui. Be to, čia puikiai derėtų ir klasikinis švarkas. Tuo tarpu atėjus metui skubėti į restoraną, greitai atnaujinti ir pritaikyti įvaizdį padės liemenį pabrėžiantis diržas, aukštakulniai ir ryški rankinė“, – siūlo J. Šatas.


Organizatorių nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis