Kokios spalvos maistas jums labiausiai tinka

Valgydami tam tikros spalvos maistą galime kompensuoti tai, ko mums trūksta, ir išgydyti įvairius negalavimus.

Apie tai, kaip mus charakterizuoja mūsų mėgstama spalva, rašyta nemažai. Tačiau ar žinojote, kad tam tikros spalvos maistas gali dar ir gydyti?
Įdomios informacijos apie tai, kaip spalvos veikia mūsų fizinę ir dvasinę sveikatą, radome ką tik išleistoje žaliavalgių tėvu tituluojamo Viktoro Kulvinsko knygoje „Kaip išlikti XXI amžiuje“. Beje, Amerikoje šis mokslininkas dėl mitybos konsultavo net tokias Holivudo žvaigždes kaip Uma Turman ir Demi Moore.

„Kaip ir šaknis ar augalas, kuris negauna saulės šviesos, tampa skurdus, sunykęs ir blyškus, taip ir asmuo atkertamas nuo Baltosios dvasios šviesos, tampa ligotas. Srautą paprastai sustabdo klaidingas mąstymas ar klaidingi veiksmai, – rašoma knygoje. – Gydymas spalvomis remiasi principu, kad visas gydymas yra protinio požiūrio arba įsitikinimo keitimas. Spalva pati savaime negydo, ji tiesiog suteikia kūnui tą galios impulsą, kad jis galėtų gydytis pats.“

Dvi pagrindinės spalvos yra raudona ir mėlyna – šildančioji ir šaldančioji. Šios dvi spalvos sukelia kiekviename žmoguje bazinius virpesius. Raudonos trūkumą rodo sumažėjęs apetitas, energijos trūkumas, vidurių užkietėjimas. Jei trūksta mėlynų spindulių, žmogus yra perdaug aktyvus, dirglus, nerimstantis, karščiuoja.

Beje, skirstymas pagal spalvas yra šiek tiek sąlyginis. Kai kurie vienai ar kitai spalvai priskiriami produktai, vizualiai vertinant, gali būti visai kitos spalvos.

Raudona
Raudoni spinduliai yra šildomieji, energijos suteikiantys ir stimuliuojantys virpesiai, jie tiesiogiai veikia eterinį centrą, o šis valdo fizinį gyvybingumą. Tai puiki priemonė esant ligoms, susijusioms su kraujo nepakankamumu, tačiau ją reikia naudoti atsargiai. Raudona spalva stimuliuoja kepenų veiklą, skatina apykaitą ir sušildo visą kūną, padeda išvalyti iš organizmo gleives ir atliekas.
Raudonas maistas pageitina jūsų apytaką, kai jaučiate šaltį rankose ir kojose ar gleives ir skreplius gerklėje. Skatina augimą.
Pagrindiniai produktai: raudonieji pipirai, pomidorai, vyšnios, batatai, baklažanai, raudonieji kopūstai, arbūzai, braškės, spanguolės, ridikai, sojos pupelės, gryni rugiai ar ryžiai.

Oranžinė
Oranžiniai spinduliai stimuliuoja dujas, skatina jų vystymąsi ir palengvina pasišalinimą. Jie lengvina konvulsijas ir traukulius, įskaitant mėnesinių spazmus; ramina spazminę ir vangią gaubtinės ir plonosios žarnos būklę, padeda sukelti vėmimą, kai maistas nesuvirškinamas.
Oranžinis maistas yra antispazminis, padeda nuo skausmų ir mėšlungio. Gerai tinka plaučiams. Gali pagelbėti išgydyti piktybinius navikus ir auglius, stiprina eterinį kūną, suteikia naujų minčių. Suteikia džiaugsmo, šilumos ir linksmumo, taip pat lankstumo kaulams ir odai. Stimuliuoja pieno gamybą maitinant krūtimi.
Pagrindiniai produktai: apelsinai, morkos, sezamas, moliūgai, datulės, graikiniai riešutai, abrikosai, dauguma prieskonių.

Geltona
Geltoni spinduliai valo ir švarina visą sistemą, padeda atsipalaiduoti kalcio ir kalkių nuosėdoms. Jie suaktyvina visų organų veiklą, išskyrus tulžį, padidina apetitą ir padeda įsisavinti maistą; gydo virškinimo sutrikimus, vidurių užkietėjimą, skrandžio ligas. Geltona stiprina nervus ir raumenis, veikia aukštesnįjį protą ir sielą.Geltonas maistas suteikia energijos daugiau nei kava.
Citrininė spalva veiksmingiausia bet kokių chroniškų būklių atveju, skatina gleivių pasišalinimą, stimuliuoja smegenų veiklą, daro mąstymą pozityvesnį ir aiškesnį.
Pagrindiniai produktai: obuoliai, persikai, bananai, papajos, mangai, kukurūzai, sviestas, moliūgas, greipfrutas.

Žalia
Tai harmonijos ir balanso virpesys, labai svarbi nervų sistemai – ramina, palaiko, nedirgina, atpalaiduoja. Skaido kraujo krešulius, gerina raumenų būklę.

Žalias maistas yra organizmo valytojas ir bakterijų naikintojas. Reguliuoja medžiagų apykaitą ir kūno augimą, išplečia kapiliarus ir suteikia šilumo pojūtį. Padeda nuo slogos, saugo nuo plaukų žilimo.
Pagrindiniai produktai: soros, rudieji ryžiai, žalios daržovės, dumbliai, žolės, alaus mielės, avokadai.

Mėlyna
Ramina, vėsina, atpalaiduoja, mažina stresą, karščiavimą. Ją galima naudoti sumažinti uždegimui, kraujavimui ir nervingumui.
Mėlynas maistas stimuliuoja protinį darbą. Tinka galvos skausmams, nutirpusiam kaklui, perštinčiai gerklei gydyti. Gamina antikūnius, kovojančius su infekcija.
Pagrindiniai produktai: mėlynės, slyvos, vynuogės, bulvės, salierai, pastarnokai, šparagai, riešutai, žemės riešutai.

Spalva pagal Zodiaką
Galima maistą rinktis ir pagal Zodiako ženklą. Kam koks labiausiai turėtų tikti?

Avinui – raudonas
Jaučiui – geltonas
Dvyniams – geltonas, mėlynas
Vėžiui – žalias
Liūtui – geltonas, oranžinis
Mergelei – geltonas, mėlynas
Svarstyklėms – raudonas, geltonas, žalias
Skorpionui – oranžinis
Šauliui – raudonas, geltonas, žalias
Ožiaragiui – žalias
Vandeniui – mėlynas, baltas
Žuvims – žalias.


Dėmesio!

Viktoro Kulvinsko knygoje „Kaip išlikti XXI amžiuje“ rasite ne tik naudingos informacijos apie tai, kas lemia mūsų dvasinę ir fizinę sveikatą, jaunystę ir ilgaamžiškumą, bet ir naudingų patarimų bei receptų, kaip užsiauginti ir patiems pasiruošti sveiko maisto.

Beje, pats Viktoras Kulvinskas lapkričio 24–27 dienomis atvyksta į Lietuvą. Jo seminarų metu visi norintys galės susipažinti su šia įspūdinga asmenybe, žaliavalgystės filosofija, išvalyti kūną ir mintis, paskanauti sveiko maisto ir išmokti jį paruošti.

Daugiau informacijos: www.zgm.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis