E. Špokaitė: labdaros renginys moko gerumo

Tarptautinė moterų asociacija Vilniuje (IWAV) drauge su „Roche Lietuva“ ketvirtus metus iš eilės pakvietė į labdaringą renginį „Vilties žiedas“, skirtą rinkti lėšų krūties vėžio diagnostikos priemonėms.

Į labdaringą vakarą susirinkę svečiai dalyvavo meno kūrinių aukcione. Brangiausiai buvo parduoti: Konplott vėrinys „Chrizantema“ , juvelyro Tauro Blaževičiaus auskarai ir pakabutis „Safyro žiedai“ bei dizainerės Lauros Dailidėnienės rankinė „Laukinė aguona“.

„Prieš aštuonerius su puse metų tapusi Tarptautinės Vilniaus moterų asociacijos nare pasigedau daugiau ir aktyvesnės veiklos nei tik Kalėdų labdaros mugė, – pasakojo dabartinė Asociacijos prezidentė Barbara Little. – Tiesa, organizacija buvo įkurta, siekiant suburti ir palaikyti Lietuvoje gyvenančias užsienio šalių ambasados darbuotojų ir verslininkų žmonas. Bet kai kurioms iš mūsų to negana – norime duoti daugiau šaliai, kurioje šiuo metu gyvename, ir pajusti ryšį su gyventojais“.

Su po krūties vėžio atsigaunančia žurnaliste Erika Umbrasaite jos susipažino per Kalėdinę mugę. „Tuo metu ji kaip tik buvo parašiusi knygą ir kupina labai vertingos patirties, – sakė B. Little. – Besikalbėdama su E. Umbrasaite sužinojau, kad Lietuvos ligoninėse trūksta biopsinių adatų, ir taip gimė „Vilties žiedo“ renginys“.

Susirinkusiuosius sveikina Barbara Little

Pasak renginio globėjos primabalerinos Eglės Špokaitės, ji pati, dalyvaudama tokiuose renginiuose, mokosi gerumo. „Mes dar nemokame duoti dėl paties davimo, nelaukdami nieko atgal ir neskaičiuodami. Labiau mėgstame būti apdovanoti“, – sakė E. Špokaitė.

Renginio metu surinktos lėšos – 76 tūkstančiai litų skirti pirkti stulpelinėms biopsinėms adatoms ir krūties žymekliams, kurie bus padovanotos Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių onkologinėms ligoninėms.

Šiomis priemonėmis diagnozę galima nustatyti itin tiksliai, be ypatingos intervencijos į moters kūną, jai nereikia gultis į ligoninę. Tiksli krūties vėžio, jo stadijos diagnozė leidžia parinkti efektyviausią gydymą, pailginti gyvenimo trukmę, pagerinti jo kokybę, kartais – išsaugoti krūtį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis