Virškinimo sutrikimus gydykitės protingai

Nors virškinimo sutrikimai kamuoja kas antrą pasaulio gyventoją, daugeliui žmonių trūksta žinių apie virškinamąjį traktą, jo ligų priežastis, simptomus bei gydymosi būdus.

Virškinimo sutrikimams būdingi įvairūs požymiai: skausmas, sunkumas, nuovargis pavalgius, šleikštulys ir pykinimas, pilvo pūtimas, rėmuo, raugėjimas ir kita. Tačiau pagal juntamus simptomus tiksliai nustatyti negalavimą galima ne visada – tokius pačius pojūčius neretai išprovokuoja skirtingos virškinimo organų ligos. Pavyzdžiui, pykinimas ir vėmimas gali signalizuoti tiek apie skrandžio ligas (opaligė, uždegimas), tiek apie žarnyno, kepenų, tulžies pūslės negalavimus.

Todėl stokojant informacijos apie virškinimo trakto veiklą ir sutrikimo priežastis, neretai pačių nuožiūra klaidingai nustatomas sergantis organas ir pasirenkamos priemonės jam gydyti nepadeda pasiekti norimo rezultato. Pavyzdžiui, dėl sutrikusio virškinimo neretai kaltinamas „aptingęs“ skrandis ir skubama gerti jo veiklą palengvinančius preparatus, nors virškinimo sutrikimas gali būti susijęs ir su kitų organų – kepenų, žarnyno, kasos, tulžies pūslės – negalavimais.

Jeigu virškinimo sutrikimai yra trumpalaikiai, nesukelia didelio diskomforto ir galėjo sukelti persivalgymas arba sunkaus (riebaus, kepto, rūkyto) maisto vartojimas, efektyvi pagalba yra kompleksinės priemonės virškinimo sistemos veiklai stimuliuoti.

„VERDIN Gastro-complexx", praturtintas natūraliais artišokų, rozmarinų, ciberžolių, pipirmėčių ekstraktais padeda palaikyti normalią visų virškinimo organų veiklą ir veiksmingai šalinti sutrikusio virškinimo pojūčius, tokius kaip sunkumas, spaudimas, diskomfortas pavalgius, pilvo pūtimas.

Jeigu virškinimo sutrikimai kamuoja ilgai ir dažnai, nerizikuokite patys diagnozuodami sau ligą ir kreipkitės į specialistus, kurie nustatys negalavimo priežastis bei paskirs reikalingą gydymą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis