Burokėlių ir svogūnų pagardas

Pažiūrėjus, šis pagardas labai panašus į populiarią burokėlių ir svogūnų mišrainę. Tačiau šio pagardo skonis kur kas pikanitiškenis. Išbandykite patys.

Paruošite apie 1 litrą.

Ruošite 10 min.

Virsite 10 min.

Reikės:

1 supjaustyto svogūno,

120 ml vandens,

60-70 g rudojo cukraus,

60 ml raudonojo vyno acto,

žiupsnio malto cinamono,

žiupsnio maltų gvazdikėlių,

500 g virtų, nuluptų ir supjaustytų burokėlių,

1 nulupto obuolio ir supjaustyto,

2 šaukštų serbentų,

2 valgomųjų šaukštų sukapotų krapų,

2 valgomųjų šaukštų sukapotų petražolių,

1 arbatinio šaukštelio sumaltų kuminų sėklų,

¼-1/2 arbatinio šaukštelio džiovintos aitriosios paprikos.

Kaip gaminti

* Į puodą įpilkite vandenį, actą, suberkite svogūną, cinamoną, gvazdikėlius, cukrų. Pavirkite apie 4-5 min. ant vidutinio karštumo ugnies, kol svogūnai suminkštės.

* Suberkite burokėlius, obuolius ir serbentus. Virkite apie 25 min., kol ims šiek tiek tirštėti.

* Įmaišykite krapus, petražoles, kuminus, aitriąją papriką. Jeigu reikia, įberkite dar prieskonių, druskos, išmaišykite. Išvirtą palikite atvėsti. Skanu su ant grotelių kepta mėsa.

Daugiau daržovių patiekalų receptų:

Šventiniam savaitgaliui

Paprasti bulviniai blynai

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis