Pažiūrėjus, šis pagardas labai panašus į populiarią burokėlių ir svogūnų mišrainę. Tačiau šio pagardo skonis kur kas pikanitiškenis. Išbandykite patys.
Paruošite apie 1 litrą.
Ruošite 10 min.
Virsite 10 min.
Reikės:
1 supjaustyto svogūno,
120 ml vandens,
60-70 g rudojo cukraus,
60 ml raudonojo vyno acto,
žiupsnio malto cinamono,
žiupsnio maltų gvazdikėlių,
500 g virtų, nuluptų ir supjaustytų burokėlių,
1 nulupto obuolio ir supjaustyto,
2 šaukštų serbentų,
2 valgomųjų šaukštų sukapotų krapų,
2 valgomųjų šaukštų sukapotų petražolių,
1 arbatinio šaukštelio sumaltų kuminų sėklų,
¼-1/2 arbatinio šaukštelio džiovintos aitriosios paprikos.
Kaip gaminti
* Į puodą įpilkite vandenį, actą, suberkite svogūną, cinamoną, gvazdikėlius, cukrų. Pavirkite apie 4-5 min. ant vidutinio karštumo ugnies, kol svogūnai suminkštės.
* Suberkite burokėlius, obuolius ir serbentus. Virkite apie 25 min., kol ims šiek tiek tirštėti.
* Įmaišykite krapus, petražoles, kuminus, aitriąją papriką. Jeigu reikia, įberkite dar prieskonių, druskos, išmaišykite. Išvirtą palikite atvėsti. Skanu su ant grotelių kepta mėsa.
Daugiau daržovių patiekalų receptų: