Skaitome ligas iš veido: homeopatės patarimai

Įkyrus spuogas ant kaktos ar bėrimas ant skruosto nėra vien kosmetinė problema. Tai gali rodyti vidaus ligas ir emocines problemas.

„Vien tik pažiūrėjus į veidą, galima daug sužinoti apie žmogaus bėdas, - teigia Natūraliosios terapijos centro gydytoja homeopatė Daiva Jakubonienė. - Ypač emocinė būklė svarbi odai. Požymių (vaikams - bėrimų, spuogų, suaugusiems - raukšlių, pigmentinių dėmių) tam tikroje vietoje atsiranda neatsitiktinai.

Pavyzdžiui, esant tam tikriems požymiams skruostuose, galima tai sieti su skarndžio bėdomis, smakro sritis susijusi su inkstais, viršutinis akies vokas - su tulžies pūsle, apatinė kaktos dalis - su plonuoju žarnynu, aukštesnioji - su storuoju, o pats kaktos vidurys ties plaukų riba - su šlapimo pūsle. Ausys - su instais ir šlapimo pūsle.

Pagal kinų mediciną kiekvieno organo negalavimas yra susijęs su tam tikromis emocijomis - jų trūkumu arba pertekliumi. Skrandis ir kasa susiję su nerimu, plaučiai ir storasis žarnynas - su liūdesiu, inkstai ir šlapimo pūslė - su baime, kepenys ir tulžies pūslė - su pykčiu, širdis, plonosios žarnos, endokrininė sistema ir kraujotaka - su džiaugsmu.

Gerklės ligos dažniausia rodo neišsakytus dalykus. Adenoidų, gana dažnos vaikų ligos, galima priežastis  - nesutarimai šeimoje arba tai, kad vaikas jaučiasi nepriimamas. Patinimai, slogos - neišsakyti jausmai.

Veide yra net dvi nerimo zonos - tai smakras ir dešinioji nosies pusė. Pakitimai burnos ir lūpų bei nosies zonose dažnai atspindi, kad žmogus jaučiasi vargšas, jam savęs gaila, dėl savo bėdų linkęs kaltinti kitus.

Alergiją sukelia tam tikri prieštaravimai, kraštutinumai: myliu - nemyliu, noriu - nenoriu. Kartais vaiko alergiją paskatina, kai šeimoje tėčio ir mamos požiūris į santykius, auklėjimą ar kitus dalykus yra priešingas.

Beje, pagal klasikinę Bacho žiedų terapiją yra 38 augalai, kurių žiedų ekstraktai pasitelkiami emocinei būklei gydyti. Pavyzdžiui, drebulės preparatas gydo nerimą. Ąžuolo preparato skiriama, kai žmogus linkęs prisiimti pernelyg daug įsipareigojimų, graikinio riešuto žiedų esencija padeda prisitaikyti prie pokyčių."

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis