Reikės:
1 l daržovių sultinio,
0,5 kg maltos mėsos,
1 kiaušinio,
2 šaukštų maltų džiūvėsėlių,
morkos,
svogūno,
pluoštelio kalendrų,
druskos,
trupučio maltų juodųjų pipirų,
stiklinės išvirtų arba konservuotų pupų,
2-3 pomidorų,
aliejaus kepimui.
Kaip gaminti
* Maltą mėsą išmaišykite su kiaušiniu, smulkiai sutarkuota morka, džiūvėsėliais bei pipirais ir druska. Šaltame vandenyje pamirkytais delnais suformuokite kukuliukus ir kepkite ant smarkios ugnies įkaitintame aliejuje apie 10 min.
* Puode užvirinkite sultinį, sukratykite pupas, suberkite druską, pipirus, perkelkite į puodą kukuliukus. Troškinkite apie 10 min.
* Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir gerai sukepinkite keptuvėje su trupučiu aliejaus. Tada sudėkite į keptuvę susmulkintus pomidorus. Kepinkite dar 5-7 min. ir viską sukratykite į puodą prie mėsos kukulių. Suberkite prieskonius ir troškinkite dar 10-12 min. Paragaukite – jeigu trūksta, įberkite dar druskos, prieskonių.
* Patiekdami užberkite kalendrų.