Trinta daržovių košė

...pagardinta keptai svogūnais ir žalumynais. Ši košė skani ir viena, ir kaip pagardas prie žuvies arba mėsos.

Reikės:
5-6 bulvių,
2 pastarnokų,
svogūno ropelės,
½ stiklinės pieno,
2-3 šaukštų sviesto,
pluoštelio petražolių,
aliejaus kepimui.

Kaip gaminti
* Svogūną nulupkite, nuplaukite ir sukepinkite įkaitintame aliejuje, pabarstykite druska ir išmaišykite.
* Puode pakaitinkite pieną, bet neužvirinkite. Ištirpinkite jame sviestą ir truputį druskos.
* Bulves ir pastarnokus nuskuskite, gerai nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Truputį atvėsinkite ir sutrinkite iki košės. Supilkite po truputį pieną su sviestu ir gerai išmaišykite.
* Patiekite košę su pakepintais svogūnais bei sukapotomis petražolėmis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis