Reikės:
200 g virto kumpio,
0,5 kg šaldytos bemielės tešlos,
svogūno,
šaukšto sviesto,
šaukšto grietinėlės,
100 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio,
kiaušinio,
šaukšto sezamų,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
petražolių.
Kaip gaminti
* Tešlą atšildykite, pakočiokite ant miltais pabarstyto stalo ir formele ar stikline išspauskite iš jos maždaug 8 cm skersmens apskritimus.
* Svogūnus nulupkite, plonai supjaustykite ir kepinkite svieste. Kai ims skrusti, suberkite kubeliais supjaustytą kumpį, užberkite druskos, pipirų, įpilkite grietinėlę ir išmaišykite. Nukelkite nuo viryklės atvėsti.
* Ant tešlos dėkite po šaukštą įdaro, užberkite sūrio, užlipdykite pyragėlio kraštus ir padėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
* Visus pyragėlius aptepkite kiaušinio plakiniu ir užberkite sezamų.
* Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min.
* Patiekite su petražolėmis arba salotų lapais.