Pievagrybių ir bulvių apkepas

Skanus, sotus apkepas be mėsos – tik bulvės, pievagrybiai ir sūris. Išbandykite šį patiekalą šįvakar vakarienei.

Reikės:
120-150 g šampinjonų,
5-7 bulvių,
4 svogūnų ropelių,
300 ml grietinėlės,
300 ml pieno,
2 šaukštų sviesto,
1 šaukšto aliejaus,
druskos,
šalavijų,
maltų juodųjų pipirų,
3-4 šaukštų tarkuoto fermentinio sūrio.

Kaip gaminti
* Grybus nuvalykite, supjaustykite gabaliukais ir pabarstytus druska pakepinkite šaukšte sviesto.
* Svogūnus nulupkite, supjaustykite į keturias dalis ar smulkiau ir sukratykite į keptuvėje įkaitintą šaukštą aliejaus. Pamaišydami kepinkite apie 12-15 min. Tada sukratykite grybus, įdėkite šaukštą sviesto ir kepinkite dar apie 3-4 min. ant nesmarkios ugnies.
* Bulves nuskuskite, supjaustykite maždaug 0,3 cm griežinėliais, sudėkite į didelę keptuvę, pabarstykite druska, supilkite pieną ir grietinėlę, užvirinkite. Tada karštį sumažinkite, uždenkite dangtį ir apie 10 min. kaitinkite (iki ims minkštėti), kelis kartus atsargiai apverskite.
* Grybus su svogūnais ir bulves sluoksniais perkelkite į orkaitėje skirtą kepti indą vis užberdami pipirų, šalavijų. Viršutinis sluoksnis turi būti bulvių. Ant jo tolygiai užberkite sūrį.
* Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min., iki patiekalo konsistencija taps kreminė, o sūris ims burbuliuoti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis