Iš Paryžiuje vykusios parodos Alfas Ivanauskas, Ali Gadžijevas ir knygos fotografas Robertas Daskevičius grįžo su naujausių kulinarijos knygų pundu, užmegztomis pažintimis su kulinarijos pasaulio žvaigždėmis bei dovanotu kanapių sėklų maišeliu.
„Prestižiniai apdovanojimai kasmet į vieną vietą suburia net 160-ies pasaulio šalių kulinarijos profesionalų, leidžiančių knygas apie maisto gaminimą. Todėl neįtikėtinai vertinga patirtimi tapo ne tik mūsų knygos pripažinimas, bet ir tai, jog šis renginys atsivėrė galimybes susipažinti su pasaulyje labiausiai vertinamais kulinarijos knygų leidėjais bei autoriais.

Apdovanojimuose dalyvavo apie 1000 kviestinių svečių iš viso pasaulio. Ryšius su Kanados, Belgijos, Rusijos, Prancūzijos, Italijos, Vokietijos, Kinijos ir kitų šalių kulinarijos knygų, televizijos ir radijo laidų, žurnalų leidėjais, autoriais, redaktoriais, fotografais, prodiuseriais užmezgę „Virtuvės mitų griovėjai” ypač džiaugiasi pažintimis su keliomis kulinarijos pasaulio žvaigždėmis.

„Virtuvės mitų griovėjus” renginyje pasveikino ir Prancūzijos kulinarijos žvaigždė Andre Muller, taip pat turintis savo šalyje populiarią televizijos laidą. Su juo griovėjai apsikeitė ne tik kontaktais, bet ir išleistomis knygomis. Be to, A. Muller džiaugėsi dovanų gavęs neseniai pristatytą antrąją „Virtuvės mitų griovėjų” knygą „7 ingredientai DRAUGAMS” ir rankų darbo šokolado „Fusion”, kurio originalus įpakavimas skardinėse nustebino jau daug ko mačiusį profesionalą.
„Daugelis stebėjosi, kad pristatyta „Virtuvės mitų griovėjų” knyga yra pirma, kurią išleidome. Dalyviai pasakojo, kad dažniausiai nominuojamos būna tos knygos, kurios jau yra penktas, dešimtas ar dvidešimtas autoriaus kūrinys. Taigi džiaugiamės, kad net renginio prezidentas Edouardas Cointreau mus įvertino kaip ypač pažangius naujokus, su kuriais konkuruoja pasaulio profesionalai” – pasakojo A. Ivanauskas ir šypsodamasis pridūrė, kad tikriausiai atėjo metas parodyti, jog Lietuvos vardą pasaulyje gali garsinti ne tik krepšinis.