Teatralizuotas koncertas „Skersvėjis“ - ligoniams paremti

“Skersvėjis” skirtas paremti demencija sergančių žmonių bendražygių – artimųjų, slaugytojų – mokymui ir dvasiniam palaikymui per scenos meną.

Lėšos, surinktos koncerto metu, leis pasikviesti mokymams lektorę, psichoterapeutę-režisierę Marjolein Baars iš Nyderlandų, daug metų mokančią teatro meną žaismingai ir jautriai panaudoti bendravimui su demencijos paliestais žmonėmis (tarp jų ir sergančiais Alzhaimerio liga) ir išplėtoti ilgalaikę partnerystę su užsienio organizacijomis, teikiančiomis teatro terapiją psichikos negalių ištiktiems žmonėms. Koncertu taip pat siekiame atkreipti dėmesį į Alzhaimerio ligą ir visuomenės santykį bei toleranciją psichikos negalėms bei sergančiųjų artimiesiems. Koncerto programoje – ugnis, eilės, džiazas, bardų dainos, dambrelių akordai, aktorių etiudai ir smagūs netikėtumai. Toks yra ir gyvenimas su Alzhaimerio ligos ar kitos demencijos ištiktu žmogumi.

Ainis Storpirštis
Ainis Storpirštis
Organizatorių archyvas
Teatralizuotame koncerte “Skersvėjis” be atlygio pasirodys:
Ainis Storpirštis, Leonardas Pobedonoscevas, Adrija Čepaitė, Giedrė Kilčiauskienė, Solo ansamblis, Gediminas Storpirštis ir Ligita Kondrotaitė, Voice Lab Music, Marius Jampolskis, „Kamanių šilelis“, Kirilas Glušajevas, Artūras Aleksejevas, Vidas Bareikis ir kt.

Apie demenciją
Demencija paveikia žmogaus mąstymą, atmintį, trūkinėja priežastinių ryšių suvokimas.Vieninteliai išlieka nepaliesti – jausmai. Demencijos palytėtas žmogus dažnai liūdi, būna nusiminęs. Ankstyvose stadijose jie nori apie tai kalbėtis. Demencijos ištiktų žmonių savivertė labai trapi… Šalia jų žingsniuoja bendrakeleiviai – žmonės, kurie rūpinasi užsidarančiais savo artimaisiais.
Kiekvienas demencijos palytėtas žmogus turi savo unikalias gyvenimiškas patirtis, poreikius, jausmus, pomėgius.
Demencija pas kiekvieną žmogų atkeliauja panašiai, tačiau išsiveda kiekvieną savaip.
Demencijos žmogaus gyvenimo pakeleiviai dažnai patiria milžinišką dvasinį krūvį, stengdamiesi išpildyti sergančiojo poreikius ir suvokti nerimą.

Demencijos paliestas žmogus keičiasi greičiau nei pavasarinis vėjas.
Tai SKERSVĖJIS, kuris atskrieja, mus apglėbia ir nulekia savais keliais. Suprasti demencijos palytėtą žmogų – lyg pagauti vėją. Bet tam mes ir esame.

Data: 2013 kovo 11 d., 18val.
Vieta: Vilnius, Rusų dramos teatras.
Bilieto kaina: 20-30-40 Lt. www.tiketa.lt, Rusų dramos teatro kasa.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis