7 produktai, kurių jokiu būdu negalima valgyti tuščiu skrandžiu

Norint sumažinti riziką susirgti galybe ligų, kurias sukelia netaisyklinga mityba, svarbu žinoti, kokių produktų negalima valgyti tuščiu skrandžiu.

1. Citrusiniai vaisiai


Šie produktai gali sukelti alergiją, o taip pat gastritą, jei juos valgysite tuščiu skrandžiu. Todėl rekomenduojama prieš išgeriant stiklinę šviežiai spaustų apelsinų sulčių papusryčiauti – suvalgyti lėkštę avižų košės.


2. Bananai


Juose - daug magnio, kuris reguliuoja širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą. Jei tai bus pirmas produktas, kurį suvalgysite, rizikuojate sugriauti kalcio-magnio pusiausvyrą, o tai gali neigiamai atsiliepti širdies veiklai.


3. Žalios daržovės


Rūgštys, kurių yra žaliose daržovėse, gali dirginti skrandžio gleivinę. Tai gresia skrandžio opa ar gastritu.


4. Jogurtas


Kaip nekeista, į šį sąrašą papuolė ir jogurtas. Ryte organizmui nereikia jogurte esančių bakterijų, pats susitvarko. Todėl jogurto nauda – nulinė. Geriau jį vartoti praėjus dviem valandoms po pusryčių ar vakare.


5. Šalti gėrimai


Jie nepadės ryte „išjudinti“ virškinamojo trakto. Geriau pakeistin juos šiltais.


6. Saldumynai


Jų netinka valgyti tuščiu skrandžiu, nes kasa dar nesugeba pagaminti reikiamo kiekio insulino. Jei rytais mėgstate valgyti saldumynus, kraujyje padidėja cukraus kiekis.


7. Kava


Neigiamai sveikatą veiks ir į tuščią skrandį įpilta kava. Nes kava dirgina skrandžio gleivinę ir ši gamina skrandžio sultis. Po kurio gali išsivystyti gastritas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis