Garsiausią baleto primarijų N. Ciskaridzę galės išvysti ne tik išrinktieji

Maskvos Didžiojo teatro primarijus Nikolajus Ciskaridzė vėl pasirodys Lietuvoje. Šį kartą jis dalyvaus žinomiausio Lietuvos dizainerio Juozo Statkevičiaus kolekcijos pristatyme.

Kadaise su dizaineriu J. Statkevičiumi susipažinęs madų pristatymo užkulisiuose, N. Ciskaridzė tęsia bendradarbiavimą ir šiandien. Jam jau teko demonstruoti J. Statkevičiaus modelius. Ant podiumo Nikolajus pasirodė 2010 m., kai buvo pristatyta 2011 m. pavasario ir vasaros kolekcija. Tą kartą be baleto primarijaus kolekciją demonstravo ir kiti gerai žinomi meno pasaulio atstovai: operos solistas Edgaras Montvidas, aktorius Dexteris Fletcheris bei manekenės Svetlana Griaznova ir Ditė Antanaitytė.

Juozo Statkevičiaus 2011 m. pavasario ir vasaros kolekcijos pristatymas. Iš kairės: N. Ciskaridzė, J. Statkevičius, D. Antanaitytė, S. Griaznova, E. Montvidas, Dexteris Fletcheris
Juozo Statkevičiaus 2011 m. pavasario ir vasaros kolekcijos pristatymas. Iš kairės: N. Ciskaridzė, J. Statkevičius, D. Antanaitytė, S. Griaznova, E. Montvidas, Dexteris Fletcheris
A.Didžgalvio nuotr.

Lietuvoje N. Ciskaridzė laukiamas svečias. Čia ne kartą rodyti spektakliai, kuriuose jis šoko, taip pat netrūksta draugų. Nikolajus bičiuliaujasi ir su Lietuvos scenos grandais – baleto talentais Nerijumi Juška, Egle Špokaite. O Maskvoje jį lydi ir draugai, ir nelinkintys sėkmės. N. Ciskaridzė tituluojamas geriausiu baleto primarijumi, tad nenuostabu, kad sulaukia pavyduolių.

Eglė Špokaitė taip pat yra demonstravusi J. Statkevičiaus kolekciją
Eglė Špokaitė taip pat yra demonstravusi J. Statkevičiaus kolekciją
DELFI / Šarūnas Mažeika
Nikolajus Ciskaridzė ir Nerijus Juška
Nikolajus Ciskaridzė ir Nerijus Juška
A.Solomino nuotr.

N. Ciskaridzė baletui atidavęs visą sielą, portalui DELFI Nikolajus yra sakęs: „Aš visą gyvenimą baletui ir gyvenu.“ Tačiau kaip žiūrovas dažniau užsuka į dramos ar operos spektaklius, nenuostabu, juk baletas jį lydi kiekviename žingsnyje. N. Ciskaridzė giria lietuvių režisierius, tarp jo favoritų – Eimuntas Nekrošius, Maskvos Vladimiro Majakovskio teatrui vadovaujantis Mindaugas Karbauskis, taip pat Gintaras Varnas. Pastarojo kūrybą N. Ciskaridzė atrado paskatintas J. Statkevičiaus.

Gruzinų kilmės artistui negailima gerų žodžių ir dėl talento, ir dėl tikslo siekimo. Kartais Nikolajus vadinamas skandalingu, tačiau ką beplaktų pikti liežuviai, kažin ar dar yra tokių atkaklių ir gyvenimo kliūtims nepasiduodančių artistų. Po kadaise patirtos sunkios traumos, N. Ciskaridzė tęsė karjerą ir išliko geriausiu. Be įvairių apdovanojimų jis yra ir Prancūzijos literatūros ir meno ordino kavalierius.

Baleto primarijus Nikolajus Ciskaridzė
Baleto primarijus Nikolajus Ciskaridzė
RIA/Scanpix

Netrukus N. Ciskaridzė vėl aplankys Lietuvą, kaip minėta, jo laukiama J. Statkevičiaus kolekcijos pristatyme. Tai puiki proga baleto primarijui pasidžiaugti ir Lietuvos kraštovaizdžiu, ir, kaip jis pats sako, nuostabiai praleisti laiką. Apie lietuvių publiką Nikolajus atsiliepia gražiai, jam malonu, kad lietuvaičiai spektakliuose negaili aplodismentų. Garantuojame, kad jų nepritrūks ir naujausioje nustebinti mokančio J. Statkevičiaus kolekcijoje.

Juozo Statkevičiaus 2014 m. pavasario ir vasaros kolekcijos pristatymas lapkričio 24 d. Bilietus platina TIKETA.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis