Pripažinkime, kad smurtas šeimoje egzistuoja

Šiandien, gruodžio 10 d., Vilniaus dailės akademijoje buvo pristatyta studentų darbų, meno kalba išreiškiančių smurto artimoje aplinkoje problemą, paroda.

Tai viena iš AVON moterų labdaros fondo inicijuoto projekto „Kalbėkime apie smurtą prieš moteris“ dalių. Dar spalio mėnesį akademijos studentams pristatytas kompozicinės užduoties konkursas įgavo materialią formą, ir minint Tarptautinę žmogaus teisių dieną, pradėjo savo misiją - skatinti visuomenę pamatyti ir pripažinti, kad smurtas šeimoje egzistuoja.

AVON nuotr.
Renginyje dalyvavęs vienas iš projekto ambasadorių dizaineris Egidijus Rainys džiaugėsi, jog studentai į užduotį pažiūrėjo ypač atsakingai. „Visi darbai yra unikalūs, taikytos skirtingos medžiagos ir technikos. Kiekvienas kūrinys turi savo prasmę, kuri atskleidžiama ne tik forma, bet ir susimąstyti verčiančiu tekstu. Esu maloniai nustebintas,“- renginio metu sakė E. Rainys.

AVON nuotr.
Viešai visi darbai bus pristatyti ateinančių metų sausio mėnesį, tuomet bus išrinkti geriausiai kovos su smurtu prieš moteris temą atskleidžiantys darbai. Pastarieji bus įamžinti fotografijose, kurių paroda 2014 m. keliaus po visą Lietuvą, taip išsaugant projekto tęstinumą.

AVON nuotr.
„Kalbėkime apie smurtą prieš moteris“ – tęstinis projektas, prie kurio šiemet prisijungę drabužių dizaineriai Egidijus Rainys, Lilija Larionova ir žurnalas „Moteris“, kartu pakvietė meno studentus parodyti savo poziciją dėl smurto prieš moteris.

AVON nuotr.
Kompanija AVON lėšas įvairioms akcijoms ir projektams, skirtiems kovoti su smurtu prieš moteris, renka parduodama specialius AVON „Moterų vienybės“ gaminius. Šiemet į fondą surinktos lėšos bus skirtos Vilniaus miesto krizių centrui.
AVON nuotr.

AVON nuotr.

AVON nuotr.

AVON nuotr.

AVON nuotr.

AVON nuotr.

AVON nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis