Avižinių dribsnių ir bananų blynai

Greitai paruošiamas karštas patiekalas, kuris atstos ir desertą.

Reikės:

300 ml avižinių dribsnių,
800 ml natūralaus jogurto,
400 ml miltų,
1 šaukštelio sodos,
2 kiaušinių,
2 šaukštų aliejaus,
2 šaukštelių medaus,
4 didelių prinokusių bananų,
aliejaus kepti.

Kaip gaminti

* Sumaišykite dribsnius su jogurtu ir palikite 10 minučių, kad išbrinktų. Miltus sumaišykite su soda ir suberkite į jogurto mišinį.

* Aliejų išplakite su kiaušiniais, supilkite į tešlą, suberkite cukrų ir gerai išsukite. Sudėkite mažais gabaliukais supjaustytus bananus. Į keptuvę įpylę aliejaus vidutinėje temperatūroje kepkite sklindžius.

* Patarimas. Paruoštą blynų tešlą visuomet reikia palikti mažiausiai valandą pastovėti. Jei kepate daug blynų, kad jie neatvėstų, orkaitę įkaitinkite iki 100 °C temperatūros. Didelę skardą išklokite kepimo popieriumi, laikykite ją orkaitėje ir dėkite blynus vienu sluoksniu, tada užklokite popieriumi ir dėkite kitą sluoksnį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis