Tikra klasika: bulviniai vėdarai

Yra namų, kuriuose žiemos metu kas savaitgalį ruošiamas koks nors patiekalas iš bulvių.

Reikės:


1 kg bulvių,


200 g šalto rūkymo lašinukų,


2 nedideli svogūnai,


1/2 šaukštelio džiovinto mairūno,


druskos, šviežiai maltų pipirų,


plonųjų arba tiesiųjų kiaulės žarnų (naudojau plonąsias).


Kaip gaminti:


* Bulves sutarkuokite.


* Lašinukus supjaustykite kubeliais ir paspirginkite su pjaustytais svogūnais.


* Užpilkite spirgučiais tarkuotas bulves, įdėkite druskos, pipirų, mairūno ir gerai išmaišykite.


* Prikimškite žarnas (nekietai) bulvių mase, dėkite į riebalais išteptas skardas, įpilkite truputį vandens ir šaukite į iki 200 C įkaitintą orkaitę.


e. Sumažinkite orkaitės kaitrą iki 160 C ir kepkite, retkarčiais palaistydami riebalais, kol vėdarai gražiai apskrus. Kepant vėdarus galima apversti.


* Valgykite su grietine ar spirgučių padažu. Skanaus!


bulviukose.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis