Į Vilnių atkeliauja ilgasis salsos savaitgalis

Salsos šokio ir muzikos gerbėjams kitas savaitgalis virs neeiline švente: gegužės 15 dieną Vilniuje prasideda Tarptautinis salsos festivalis, į kurį iš įvairių pasaulio šalių suvažiuos kelios dešimtys profesionalių šokėjų – vesti šokio pamokų ir dalyvauti parodomuosiuose šou.

Festivalis, kurio metu salsos mylėtojų savaitgalis išsitęs net penkias dienas, šįmet vyks jau aštuntą kartą. Apšilimas – kitą ketvirtadienį vakare, o paskutinis festivalio vakarėlis ištvermingiausiems vyks pirmadienį.

Penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį didžiulei miniai salsos ir kitų giminingų šokių gerbėjų, kaip kasmet, bus organizuota dešimtys pamokų. Jas ves festivalio svečiai – profesionalūs instruktoriai ir atlikėjai iš Meksikos, Portugalijos, Jungtinės Karalystės, Nyderlandų, Ukrainos, Švedijos, Italijos, Rusijos ir Baltijos šalių. Kai kurie iš jų, pavyzdžiui, Londone gyvenantis Moe Flex, jau tapo savotišku renginio talismanu, nes yra dalyvavęs beveik visuose Vilniaus salsos festivaliuose. Šios šokių šventės senbuviai yra ir kai kurie mokytojai iš Lietuvos.

Organizatorių nuotr.
„Visi garsūs vardai į Vilnių atvyksta ir parodyti save, ir mokyti kitus. Tokia yra šio festivalio idėja: mes norime, kad žmonės, kurie mėgsta šokį, turėtų progos susitikti su meistrais ir mokytis iš jų. Dėl to kasmet sulaukiame šimtų salsos gerbėjų – ir gerokai pažengusiųjų, ir tokių, kurie šokti bando pirmąjį kartą“, – kalbėjo salsos šokėja ir mokytoja vilnietė Ieva Dadurkaitė, su seserimi Elena pirmąjį festivalį organizavusi 2007 metais.

Šįmet ypatingas festivalio akcentas – bačiata. Šio iš Dominykos Respublikos kilusio šokio mėgėjams organizuojamos net penkios pamokos. Be to, bačiatai ir iš Angolos po pasaulį pasklidusiai kizombai bus skirta atskira salė vakarėlių metu.

Organizatorių nuotr.
Visos šokių pamokos vyks tradicine festivalio buveine tapusiuose Lenkų kultūros namuose Vilniuje. Čia organizuojami ir visi festivalio vakarėliai, išskyrus pirmąjį ir paskutinįjį. Juos ves salsos ir kitos giminingos muzikos didžėjai iš Kanados, Nyderlandų, Estijos ir Lietuvos.

Tarptautinis Vilniaus salsos festivalis – didžiausias salsos renginys šalyje, pristatantis pasauliui lietuviškąją salsos kultūrą. Festivalis jau anksčiau tapo tarptautinio salsos renginių kalendoriaus dalimi. Per kelerius metus nuo pirmojo festivalio aktyvioji salsos bendruomenė Lietuvoje išaugo nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių šios muzikos ir šokio entuziastų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis