7 produktai, kurie valo organizmą geriau už bet kokius vaistus

Šiuos produktus rekomenduoja ir dietologai!

1. Raudonieji burokėliai

Shutterstock nuotr.

Tai geriausia organizmą valanti priemonė. Visų pirma, juose yra ląstelienos, fosforo, vario, vitamino C ir organinių rūgščių, kurios gerina maisto virškinimą ir naikina puvimą skatinančias bakterijas žarnyne. Antra, burokėliuose yra betaino, kuris gerina kepenų veiklą ir skatina jas apsivalyti nuo toksinų. Trečia, burokėliai jaunina, nes juose yra folio rūgšties (gaminasi daugiau naujų ląstelių) ir kvarco (gerėja odos, plaukų ir nagų būklė).


Kaip valgyti: virtus, barščiuose, salotose, gerti nuovirą ar sultis.


2. Rauginti kopūstai

Shutterstock nuotr.


Juose daug maistingų skaidulų, kurios tarsi suriša sunkiuosius metalus ir toksinus ir pašalina juos iš žarnyno. Be to, juose daug organinių rūgščių, kurios gerina virškinimą ir normalizuoja virškinimo organų mikroflorą. Bet ir tai ne viskas. Kopūstuose yra labai reto vitamino U. Jis neutralizuoja cheminių medžiagų žalą, dalyvauja vitaminų sintezėje ir netgi užgydo opas.


Kaip valgyti: šviežius, raugintus, gerkite kopūstų sultis.


3. Česnakas

Fotolia nuotr.

Vienoje česnako skiltelėje yra daugiau nei 400 vertingų komponentų. Jie mažina blogojo cholesterolio lygį, valo kraujagysles, naikina vėžines ląsteles, difterijos, tuberkuliozės lazdelę, kirminus ir pan.


Kaip vartoti: šviežius, sutrintus.


4. Svogūnas

Shutterstock nuotr.


Didžiausia jo vertybė – fitoncidai, kurių yra eteriniuose aliejuose. Šios medžiagos per kelias sekundes sunaikina daugelį bakterijų ir grybelių. Be to, svogūnai gerina virškinimą, maistingų medžiagų įsisavinimą ir netgi apetitą. Juose daug sieros, kuri veiksmingai pašalina visas kenksmingas medžiagas.


Kaip valgyti: šviežius, dėti į salotas, jo galima dėti ir į kosmetines kaukes (nuo spuogų).


5. Obuoliai

Shutterstock nuotr.

Obuoliuose yra pektinų ir ląstelienos, todėl jie normalizuoja visos virškinimo sistemos veiklą – išvalo toksinus, šlakus, gerina apetitą, stimuliuoja skrandžio sulčių išsiskyrimą, neleidžia užkietėti viduriam. Be to, obuoliai naikina dizenterijos sukėlėjus, auksinį stafilokoką, gripo virusus.


Kaip vartoti: žalius, su odele, gerti sultis, tarkuoti košeles, kompotą.


6. Avokadai

Avokadai
Avokadai
Shutterstock nuotr.

Deja, šio vaisiaus vertingos ypatybės mums mažai žinomos. O avokaduose yra gliutationo, kuris blokuoja apie 40 rūšių kancerogenus, valo kepenis. Be to, jis normalizuoja cholesterolio lygį kraujyje, gerina virškinimą, aprūpina audinius deguonimi.


Kaip valgyti: šviežius, džiovintus, vartoti avokadų aliejų.


7. Spanguolės

Shutterstock nuotr.

Vienas galingiausių gamtinių antibiotikų ir priešvirusinių priemonių, kurios veiksmingai valo šapimo pūslę ir šlapimtakius nuo bakterijų. Ne mažiau svarbu ir tai, kad spanguolės neleidžia susdaryti vėžinėms ląstelėms, taip pat saugo nuo trombų ir kraujagyslių užkalkėjimo.


Kaip valgyti: šviežias, kokteiliuose, gerti sultis, valgyti uogienes.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis