Įdomi programa kiekvienam savaitės vakarui

Paskutiniam rudens mėnesiui įsibėgėjant kultūrinės miesto erdvės jums pateiks naujų pasiūlymų, kaip praleisti savo laisvalaikį prasmingai ir įdomiai.

Spektakliai, koncertai bei kiti kultūriniai renginiai niūriu ir žvarbiu oru yra kaip tik tai, kas šildo širdį bei sielą, todėl po dienos darbų likti namuose neverta – kultūra persmelktos miesto vietos jau laukia jūsų!

Teatro „Kitas kampas“ aktoriai po vasaros sezono grįžę į scenas jau spėjo įsivažiuoti, taigi lapkričio 10-ąją kviečiame pasisemti to, kas šildo žvarbiu oru – gero humoro dozės. Aktorius Audrius Bružas pabrėžia, kad humoras amžiaus neturi ir primena, jog „Kito kampo“ spektakliai yra skirti jaunimui iki 99 metų. Beje, pasiruoškite nosinaites – teks braukti juoko ašaras (renginio organizatorius – Improvizacijos teatras).

Vienas įstabiausių Lietuvos tenorų Merūnas Vitulskis antradienį kauniečius ir miesto svečius kviečia pasiklausyti pasaulinės klasikos šedevrų. Šis atlikėjas nuolat stebina operos pasaulį puikiai įkūnytais vaidmenimis, o tarp epitetų, priskiriamų jam – net tokie skambūs apibūdinimai, kaip „auksinis Lietuvos balsas“. Taigi, lapkričio 11-ąją padarykite šventę savo ausims, nes iš Kauno valstybinės filharmonijos sklis užburiančios melodijos (renginio organizatorius – „Renginių sala“).

Pagal Alberto Camus pjesę „Kaligula“ pastatyto tokio paties pavadinimo spektaklio kertinė mintis – „Saugumo stoka - štai kas verčia mąstyti“. Iki šiol aktualios rašytojo frazės padės suprasti, kad iš tiesų – tik kritinės situacijos, kai baimė muša į veidą, priverčia žmogų galvoti, o viską į savo lentynėles jau lapkričio 11-ąją sudėlios teatro judėjimo „No Theatre“ aktoriai. Ateikite ten, kur gimsta netikėti teatriniai sprendimai (renginio organizatorius – „Meno žmonės“)!

XX a. kai kurie žmonės nusprendė vaidinti dievus ir savo nuožiūra nutarė, kurie yra verti gyventi, o kurie ne. Šitai jie pateikė kaip istorinę misiją. Ketvirtadienį Vilniaus kamerinis teatras kviečia į spektaklį, pastatytą pagal jaunos žydų mergaitės Anos Frank dienoraštį, kuris buvo parašytas Antrojo pasaulinio karo metais. Kaip išlikti žmogumi? Kaip nepalūžti? Kaip juoktis, kai baimė kausto iš vidaus ar tikėti, net jei tikėjimas nusigręžė nuo tavęs? Spektaklis „Kai žmonės vaidino Dievą“ – istorija, parašyta gyvenimo (renginio organizatorius – Vilniaus kamerinis teatras).

Tikriausiai bent kartą norėjote nors trumpam ištrūkti iš kasdienės rutinos? Galbūt gyventi kitaip? Jei taip, greičiausiai jums nesvetima ir baimė, pakeisti kažką nusistovėjusio? Būtent apie šitai pasakoja penktadienį „Keistuolių“ teatre rodomas spektaklis „Mašinininkai“. Jo centre – Moteris ir vyras, kasdien susitinkantys tame pačiame darbe. Jis – monotoniškas ir tradicinis, nuo aštuonių iki penkių. Moteris ir vyras beviltiškai bando kasdieniuose savo dialoguose prabilti apie tai, kas jaudina, liūdina ir netgi skaudina. Jie beatodairiškai tiki, kad šis darbas – laikinas. Tai – istorija apie ambicijas, kurios yra didesnės už patį žmogų (renginio organizatorius – „Keistuolių teatras“).

Akordeonas dažnai tituluojamas populiariausiu instrumentu ir, pripažinkime – tikrai ne veltui. Juo grojama visame pasaulyje, o progų įvairovė – taip pat beribė, nes akordeono skambesys turi šimtus veidų. Nors sukurto tik XIX amžiuje, akordeono idėja instrumentų meistrų galvose šmėžavo jau porą tūkstantmečių – kinų šengo ar europiečių vargonų pavidalu, o tikrąjį pripažinimą jis užsitarnavo tik XX amžiui persiritus į antrąją pusę. Nuo tada šis instrumentas scenoje karaliauja drauge su populiariausiais ir labiausiai pripažintais instrumentais. Lietuvos santykis su akordeonu – ypatingas, nes mūsų šalies akordeonistai pripažįstami visame pasaulyje ir skina laurus tarptautiniuose konkursuose. Taigi, lapkričio 15-ąją LMTA akordeonistai kviečia į koncertą, skiriamą Akordeono katedros įkūrimui Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje bei akordeono specialybės LMTA 55-mečiui (renginio organizatorius – LMTA).

Renginiai Vilniuje (http://kur.delfi.lt/renginiai/vilniuje) stebina savo gausa, todėl kartais sunku nepasimesti tarp visų pramogų ir išsirinkti tinkamiausią. Portale http://kur.delfi.lt/ gali rasti sostinėje bei didžiausiuose Lietuvos miestuose vykstančius renginius – koncertus, vakarėlius, futbolo, krepšinio varžybas, šou, festivalius, spektaklius, miuziklus ir kitus. Sužinok, kas vyksta tavo mieste!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis