Gardumėlis: virtų bulvių blynai su varške

Šie blynai patiks ir suaugusiems, ir vaikams.


Ingredientai:


200 g vaškės;

500 g bulvių

1 kiaušinis;

~ 1 stiklinė miltų;

žiupsnelis druskos;

augalinis aliejaus kepimui.


Padažui:


~ 100 g sviesto;

~ 130 g grietinės;

kapoti krapai/petražolės;

šlakelis vandens.


Kaip gaminti


* Bulves nuskutame, išverdame ir sumalame mėsmale. Į bulvių masę dedame kiaušinį, varškę, miltus ir druską, viską gerai išminkome. Drėgnomis rankomis formuojame blynelius ir kepame juos keptuvėje įkaitintame aliejuje.

* Padažui sviestą ištirpiname (kad nepradėtų kepti), sudedame grietinę ir kapotus žalumynus, paskaniname druska. Jeigu padažas per tirštas, pilame šlakelį vandens.

Skanaus!


PatarimuPasaulis.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis