Jean Harlow - sekso bomba, kurią pražudė religinga motina

Marilyn Monroe buvo tik jos kopija. Pirmoji peroksidinė blondinė ir tikra Holivudo sekso bomba buvo Jean Harlow. Aktorė gyveno trumpai - mirė vos 26 metų, - bet paliko ryškią žymę Holivudo istorijoje, o jos pačios gyvenimas buvo itin spalvingas.

Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- Tvarkome antakius: septynios moterų klaidos
- Stiliaus gidas: kaip vilkėti langelius?
- Astrologė Rita: jaunatis ne visiems žada būti maloni
- Kaip išvengti pelėsio vonioje?
- Šiupininė sriuba

Kontroliuojanti motina ir mušeika patėvis

Holivudo legendos Jean Harlow tikrasis vardas buvo Harlean Carpenter. Tačiau iki pat penkerių metų mergaitė tikėjo, kad jos vardas yra Mažytė. Taip ją nuolat vadino mama, kuri ir vėliau niekada nesikreipdavo tikruoju vardu. O Jean buvo motinos vardas.

Harlean gimė 1911 metais pasiturinčio dantisto ir turtuolių dukters šeimoje. Jos tėvų santuoka buvo sukurta ne iš meilės ar susižavėjimo, bet sutarta senelių. Dėl to itin didelę nuoskaudą jautė Harlean motina, kuri troško tapti aktore, o ne namų šeimininke. Galiausiai moteris nutarė siekti savo svajonės – kai Harlean suėjo 11 metų, ji pasiėmė dukterį ir išvyko į Holivudą. Deja, moteris pasisekimo nesulaukė – buvo išpeikta dėl talento stokos ir amžiaus.

Savo didžiąją svajonę moteris vėliau privertė įgyvendinti savo dukterį Harlean. Ji net sceniniam slapyvardžiui atidavė savo vardą ir mergautinę pavardę – Jean Harlow. Būsima Holivudo žvaigždė niekada nerodė noro ar didelio susidomėjimo vaidyba – tik bandė įtikti valdingai motinai. Ši ne tik lydėjo į atrankas, bet ir stebėdavo dukterį filmavimo metu.

Deja, ne kas kitas, bet motina buvo pats didžiausias aktorės gyvenimo prakeikimas. Ji ne tik kontroliavo kiekvieną jos žingsnį, bet ir nulėmė vyrų pasirinkimą bei ankstyvą mirtį. Žlugus viltims tapti aktore Jean Harlow motina netruko ištekėti už gangsterio iš Čikagos. Šis ne tik nuolat prikuldavo žmoną, bet ir stebėdavo bei fotografuodavo nuogą miegančią podukrą. Jo smurtas ir seksualinės priekabės nesiliovė net ir merginai tapus žvaigžde ir išsikrausčius į Los Andželą. Blogu patėvio elgesiu Jean neturėjo kam pasiskųsti, mat motina jai uždraudė matytis su tikruoju tėvu.

Jean Harlow
Jean Harlow
Vida Press

Legendinė aktorė mirė anksti – vos sulaukusi 26 gimtadienio. Iki šiol manoma, kad jei ne motina, ji būtų sulaukusi garbingo amžiaus. Jean motina priklausė krikščionių sektai, kuri draudė vaistus ir ligas liepė gydyti maldomis. Dukrai susirgus tulžies pūslės uždegimu, motina ją užrakino namuose, paslėpė telefoną ir skaitė Bibliją. Po tokio „gydymo“ Jean Harlow kino studijos vadovų buvo rasta savo lovoje visa ištinusi, iš burnos sklido šlapimo kvapas, o kūnas iškankintas skausmo. Iškviestas gydytojas pareiškė, kad žvaigždei būtina operacija, kitaip ji mirs. Tačiau net ir tai Jean motinos neįtikino nuvežti dukterį į ligoninę. Ji pareiškė, kad duktė tik vaidina, norėdama ją paerzinti ir bet kokią ligą išgydys jos lankomos sektos narių maldos. Galiausiai Jean buvo jėga išvežta į ligoninę, bet jau buvo per vėlu...

Nesisekė renkantis vyrus

Jean visą gyvenimą ieškojo žmogaus, kuris ją mylėtų ir kuriuo galėtų pasitikėti. Galbūt tai lėmė ir jos ankstyvą santuoką. Pirmą kartą ji ištekėjo vos sulaukusi šešiolikos metų. Jos išrinktuoju tapo ketveriais metais vyresnis turtingų tėvų sūnus. Po vestuvių jis su jaunąja savo žmona ir jos motina iš Čikagos persikraustė gyventi į Los Andželą. Tačiau netrukus alkoholį mėgstantis žentas ėmė nebepatikti Jean motinai. Jos planuose buvo kur kas įtakingesni vyrai dukters gyvenime. Aštuoniolikmetė Jean jau buvo išsiskyrusi moteris.

Antruoju aktorės vyru tapo prodiuseris Paulas Bernas. Dvigubai vyresnis vyras Jeaną sužavėjo tuo, kad įdėmiai jos klausėsi ir nepuldavo jos grabinėti. Deja, iškart po vestuvių paaiškėjo, kodėl jis taip elgėsi. Vyras buvo hermafroditas – turėjo neišsivysčiusius vyriškus organus. Jau pirmąją naktį naujai žmonai jis pademonstravo kaip kompensuoja savo vyriškumo trūkumą – sumušė Jean lazda. Kitomis dienomis jis ją daužydavo kumščiais. Po dviejų mėnesių Paulas buvo rastas su šautine žaizda galvoje. Nors daug kas įtarė Jeaną, tyrimas buvo nutrauktas ir paskelbta, kad prodiuseris nusišovė pats.

Jean Harlow
Jean Harlow
Vida Press

Po antrojo vyro mirties Jean nugrimzdo į alkoholio liūną. Be to, sklido kalbos, kad aktorė ėmė naktimis vaikščioti po raudonųjų žibintų kvartalą ir vyrams siūlyti seksualines paslaugas. Ar taip buvo iš tikrųjų, nežinia. Tačiau Jean gyvenime buvo visa eilė vienos nakties nuotykių su kolegomis aktoriais ir šou pasaulio atstovais. Moteris ieškojo užuovėjos, o vyrai ja naudojosi.

Trečiuoju vyru vėl tapo pagyvenęs vyriškis. Duodama interviu žurnalui aktorė atviravo, kad jos naujasis vyras nėra nei gražuolis, nei itin pajėgus lovoje, tačiau, kai myli žmogų, fiziniai dalykai nublanksta. Deja, šis žmonos prisipažinimas įskaudino vyrą ir jų santuoka truko vos vienerius metus.

Nedėvėjo apatinių ir mėgo apsinuoginti

Jean Harlow išgarsėjo ne dėl kokio nors talento, bet dėl savo išvaizdos ir provokuojančio elgesio. Garsus kino kritikas, pasirodžius pirmajai juostai su aktore, savo recenzijoje rašė, kad Jean vaidyba bado akis, tačiau jos kūno linijos ir spinduliuojamas seksualumas užburia. Galbūt todėl jai niekada nebuvo patikėtas nė vienas rimtas vaidmuo, tik seksualios katytės ar šaltakraujės meilužės.

Jean Harlow
Jean Harlow
Vida Press

Sekso bombos etiketės nesikratė ir pati Jean. Atvirkščiai – savo elgesiu ji tokias kalbas tik dar labiau skatino. Ji niekada nedėvėjo apatinių ir nevengė to parodyti. Visuomet rengėsi itin atvirai ir prieš žengdama raudonuoju kilimu krūtų spenelius pašaldydavo ledukais, kad šie styrotų stati ir aiškiai matytųsi per ploną suknelės audinį. Be to, filmuojant ji visuomet persirengdavo viešai – niekada nesigėdijo nuogo kūno.

Pasakojama, kad filmuojant sceną, kurioje per anksti uždarius automobilio dureles aktorei turėjo būti nuplėšta suknelė, visa filmavimo komanda pamatė, kad peroksidu Jean balina ne tik savo galvos plaukus. Taip pat buvo žinoma, kad ištikimiausiems gerbėjams, rašiusiems gražiausius laiškus, ji mėgdavo atsakyti ir įteikti dovanėlę – nubalintų garbanotų plaukų sruogelę.

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.

Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis