Plokštainis (trupininis pyragas)

Plokštainis arba kitaip trupininis pyragas, kiek pamenu yra bene pirmiausias mano keptas pyragas jau vaikystėje. Visų artimųjų be galo mėgstamas ir kas svarbiausia laiko neužimantis ir daug produktų nereikalaujantis. Praktiškai viskas ką visada galime rasti kiekvieno spintelėje ir šaldytuve.

Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- V. Baublienė: grožio peilis ir aš - pamokanti istorija
- Efektyviam vėžio gydymui - patvoryje auganti nuodinga žolė
- Kodėl vienas kito negirdime?
- Grožio dosjė. R. Dominaitytė išbandė tarp Kauno aktorių populiarų receptą
- Kokosiniai pyragėliai

Reikės:

200 g margarino arba sviesto
1 stiklinė (200 ml) cukraus
2 kiaušiniai
1 a.š. sodos arba kepimo miltelių (sodą nugesinti actu)
3-4 stiklinės miltų
500 ml uogienės

Kaip gaminti

1. Margariną ar sviestą išlydyti.

2. Į išlydytą sviestą ar margariną sudėti stiklinę cukraus.

3. Įmušti kiaušinius.

4. Sudėti sodą. Ir viską gerai išmaišyti.

5. Tada suberti miltus ir suminkyti į vienalytę masę.

6. Iškloti skardą tešla ir uždėti uogienę, ant viršaus vėl sudėti arba užtarkuoti (palaikytą šaldytuve ar trumpam šaldiklyje) tešlą.

7. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min.

P.S. Geriausia naudoti rūgštesnę uogienę tokią kaip slyvų, juodųjų serbentų ar galite patarkuoti obuolių ir juos sumaišyti su cinamonu. Taip pat labai skaniai gaunasi.:))

Skanaus!

ill-make-you-apple-pie.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis