Evos Tombak: man knyga skirta nežinančioms, ką keisti – darbą ar vyrą

„Daugiau pasitikiu savimi, mažiau blaško vidinis nerimas, turiu daugiau tikėjimo gyvenimo grožiu ir teisingumu“, – taip Eva Tombak atsiliepia apie pokyčius savo gyvenime.

Prieš kelerius metus išvykusi pagyventi į Australiją, arba, kaip pati sako, ieškoti savęs ir laimės, ją surado visai kitur nei tikėjosi.

„Nebeturiu iliuzijų, kad vien šiltas klimatas ir giedras dangus yra pakankama sąlyga jaustis laimingam. O pabėgti nuo savęs niekaip neįmanoma, tad reikia su tuo susitaikyti ir… pajusti malonumą“, - sako ji, pristatydama savo naująją knygą „Laisvė basomis“. Vilniaus knygų mugės metu visi norintys galės ne tik susipažinti su leidyklos „Alma litera“ išleista knyga, bet ir gyvai susitikti su jos autore knygos pristatyme.

„Šiai knygai mane įkvėpė pirmos knygos patirtis, rašymas žurnalams gyvenant Australijoje. Skaitytojų dėmesys suteikė pasitikėjimo, kad taip, rašydama aš gebu išreikšti savo jausmus ir mintis. Jogos filosofija man parodė naujas knygas, atvėrė naują pasaulį, į kurį panėrusi pasijutau kaip kokia Alisa Stebuklų šalyje. Man parūpo ir kitus pakviesti pasivaikščioti po šį pasaulį. O didžiausia mano mūza –vyras Viktoras, jis labiausiai įkvepia rašyti“, - sako E. Tombak.

„Laisvė basomis“ suverta iš virtinės skirtingų tekstų, kuriuos galima skaityti bet kokia eilės tvarka, nes tekstai – labai įvairialypiai. Čia ir australiški nuotykiai, ir pamąstymai apie būtį bei jogos filosofiją, jogos mitai, daugybė dzen istorijų, pasakėčių, kurias autorė sąmoningai parinko, norėdama padėti skaitytojui prisijaukinti jogą, padėti giliau suvokti jogos pozų prasmę. Knygoje yra ir nedidelė praktinė jogos dalis – paprasti pratimai ieškantiems greito nusiraminimo arba įkvėpimo.

„Joga mano gyvenime atsirado kaip logiška poelgių ir pasekmių virtinė. Stresas dėl išvažiavimo, sveikatos problemos, noras susivokti savyje, poreikis savo problemas spręsti savarankiškai, neapkraunant kitų. Aš visą gyvenimą nusiraminimo ieškojau per judėjimą – valandomis straksėjau aerobikos salėje, bėgiojau po dešimt kilometrų kiekvieną dieną, kilnojau svarelius treniruoklių salėje. Fizinės apkrovos modeliavo kūną, tačiau labai prastai ramino mintis. Vos praeidavo valanda kita po bėgimo maratono ir vėl nerimas galvelę spaudė. Joga kur kas taiklesnė priemonė, nes ji orientuota į minčių raminimą, o kūno modeliavimas tėra malonus pašalinis efektas“, - pasakoja autorė.

Ji priduria, kad ši knyga nėra jogos pradžiamokslis ar laimės kelių žemėlapis – ji skirta ieškotojams, besistengiantiems surasti savo sielos ramybę.

„Čia nebus nei receptų, nei stiliaus pamokslų, nei dešimt būdų, kaip patirti orgazmą lėktuve. Tai knyga tiems, kurie blaškosi tarp pirkinių maratonų, kelionių ir abejonių, ką geriau keisti – vyrą ar darbą. Knyga yra apie tai, kad mus blaškantys jausmai tėra debesys, kurie amžinai keliauja dangumi. Mes sureikšminame savo mintis, o jos keičiasi kaip debesų formos vėjyje“, - pasakoja E. Tombak.

Knygos skaitytoją autorė įsivaizduoja kaip smalsų, ironišką ir saviironišką žmogų. Tokį, kuriam per didelis sentimentalumas yra ne jautrumo, bet kičo įrodymas, ir kuris neabejoja, kad visi atsakymai glūdi žmogaus viduje, tereikia jiems drįsti atsiverti.

Knygą „Laisvė basomis“ parašiusi Eva Tombak – trijų vaikų mama, rašytoja, medicininio turizmo projekto „Doctor Planet“ bendraautorė, žurnalistė. Į jogą ėjo aplinkkeliais – 20 metų leidyboje, žurnalo „Ieva“ sukūrimas, lietuviško „Cosmopolitan“ pradžia, devyni mėnesiai Australijoje. Jogą E. Tombak praktikuoja trejus metus: Vinyasa Flow mokėsi San Franciske (Yoga Tree, 2012), Hatha jogos – mokytojų kursuose Tailando šiaurėje (Tribe Yoga, 2014), internetu – Kundalini jogos.

Su rašytoja Eva Tombak skaitytojai turės galimybę susitikti šių metų Vilniaus knygų mugėje, vasario 20 d., 16 val., 5.3 salėje parodų ir kongresų centre „Litexpo“.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis