Po daugiau nei dešimtmečio „Rebelheart“ išleidžia albumą

Kultinė Lietuvos roko grupė „Rebelheart“ ilgai jaukinosi mūzas, tačiau kolektyvo gerbėjams pagaliau gali pristatyti naują savo kūdikį – 18 dainų rinkinį „Mysteria“. Jau 23 metus muzikuojantys rokeriai patenkinti nauju albumu ir neslepia turintys ambicingų ateities planų.

Paskutinį savo kompaktinį diską rokeriai išleido daugiau nei prieš dešimtmetį. „Kodėl taip ilgai laukėme? Tiesiog mūzos mūsų neaplankė. Muzikantų gyvenime būna įvairių periodų. Negali būti visada labai kūrybingas. Taip jau atsitiko, kad kelis metus buvome pritilę, bet sukaupėme daug minčių ir jos jau sudėtos į neseniai išleistą naują albumą“, – sakė „Rebelheart“ muzikantas Dainius Urbanavičius.

Pasak gitaristo, naujausias dainų rinkinys visai kitoks nei buvę. „Jis akustinio skambesio, tačiau turėtų patikti tiek mūsų ištikimiems gerbėjams, tiek naujiems, kurie mėgsta akustinę muziką. Albume iš viso 18 dainų. Mes su grupės nariais puikiai suprantame, kad kompaktinis diskas visai nekomercinis. Tačiau specialiai nesiekėme pataikyti į popmuziką. Tiesiog norėjome groti tai, kas mums patiems patinka“, – pridūrė D. Urbanavičius.

Ateičiai „Rebelheart“ muzikantai turi didelių planų. Ir nors dabar daugelis legendinių muzikantų organizuoja grandiozinius turus po Lietuvos arenas, bent jau kol kas rokeriai tokios minties neturi. „Vertiname savo galimybes blaiviai. Juk buvome šiek tiek pritilę. Su naujausiu albumu norime visiems priminti apie save, o su dar kitu dainų rinkiniu jau drebinsime“, – šyptelėjo „Rebelheart“ narys.

Reikalavo gerbėjai

Tuo tarpu kitas grupės narys Regimantas Turūta tikina, kad išleisti albumą šiuo metu yra prestižo reikalas.

Regimantai, kodėl nusprendėte dabar, kai tai visiškai nepopuliaru, kai muzika labiausiai klausoma internetu, išleisti kompaktinį diską?

Norėjome įprasminti tam tikrą muzikinį etapą. Mes esame senosios kartos muzikantai, kuriems svarbu, kad jų muziką būtų galima ne tik klausyti, bet ir paliesti. Be to, juk ir muzikos kokybė albume kur kas geresnė, nei klausant ja, tarkim, MP3 formatu.

Kiek laiko ruoštas naujasis albumas?

Brandinome daugiau nei dešimtmetį. Įrašydavome po kelias dainas. Kaip tik įsirengėme studiją, kurioje susitikdavome su grupės nariais. Turėjome tradiciją įsirašinėti repeticijas, jų metu ir gimdavo naujos dainos. Pats įrašų procesas užtruko apie kelis metus.

Koks yra šis albumas, jei reikėtų įvardyti vos keliais žodžiais?

Rokinis, akustinis, įdomus. Albumas yra ganėtinai filosofinis, tačiau jo nesudėtinga klausyti. Net ir žmonės, paprastai nemėgstantys roko muzikos, gali sau kažką atrasti.

Ar dažnai sulaukdavote prašymų iš gerbėjų įrašyti albumą ir jį paleisti į prekybą?

Juokiasi). Praktiškai visada taip būdavo. Po koncertų gerbėjai visada klausdavo, kada bus naujos dainos, kada albumas. Tai ir buvo didžiausias paskatinimas. Albumo leidyba šiais laikais yra nuostolinga. Daugiau išleisi pinigų nei atgausi. Bet gerbėjai nori albumą turėti rankose, o ne kažkur internete. Čia visai kita vertybė.

Kiek albume yra dainų?

Iš viso „Mysteria“ sudarytas iš 18 kūrinių. Tačiau vienas yra ypatingas, jis trunka net 18 minučių ir susideda iš 7 dalių. Tai tarsi muzikinė siuta. Žinoma, norint galima šias dalis klausyti ir atskirai. Pagrindą sudaro angliškos dainos, tačiau yra ir 4 lietuviški kūriniai.

Regimantai, kas nutiko, kad „Rebelheart“ mūzos taip ilgai užtruko, kol pasiekė muzikantų širdis?

Turėjome natūralią pauzę. Negalėčiau to pavadinti krize. Nebuvome nusibodę vieni kitiems, nebuvome išsiskirstę. Tiesiog reikėjo išsivėdinti galvas. Dabar atėjo laikas, kai vėl aktyviai muzikuojame.

Neseniai popkaralienė Madonna išleido albumą, kurį pavadino „Rebel Heart“. Kaip tai vertinate?

Kai pamatėme šiuos pranešimus, nusišypsojome ir pagalvojome, kad galėtume savo kompaktinį diską pavadinti... „Madonna“. Mes su muzikantais klausome visokią muziką. Madonnos kartais taip pat. Juk iš bet kurios muzikos galima pasisemti įkvėpimo.

Paklausykite lietuvišką „Rebelheart“ dainą „Mintys“ iš naujojo albumo „Mysteria“:
http://youtu.be/fULx3kWncoc

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis