A. Gilytė: ką vilkėti šio sezono madingosioms

Kad jau pavasaris, matome iš vis labiau mus džiuginančios saulės. Daugelio mintys sukasi apie šiltą orą, ir tai skatina susipažinti su svarbiausiomis pavasario-vasaros sezono tendencijomis.

Populiariausi straipsniai:
- Savaitės ikona. K. Zvonkuvienė: kam ji labiausiai gaili pinigų?
- N. Gadliauskas: mudu su žmona esame tolerantiški ir vienas kito laisvės nevaržome
- Finansų Zodiakas: kambariniai augalai, kurie pritraukia pinigus
- 5 būdai, padėsiantys sugražinti kaklui stangrumą
- Vokiškos bulvių salotos

Apie tai, kaip atnaujinti spintą, kuo rengtis ir autis, kokios stiliaus detalės išlieka, pasakoja stilistė Agnė Gilytė.

Hipiai

Specifinė hipių stilistika grįžo ir jau ne pirmą kartą bando įsitvirtinti kaip viena iš pagrindinių tendencijų. Kalbėdama apie hipių stilių A. Gilytė pabrėžia, kad platėjantys džinsai aukštu liemeniu labai parankūs norinčioms vizualiai pailginti savo siluetą.

Vida Press
Vida Press

Per didelis dydis

Šį sezoną vis dar išlieka per didelio dydžio, vadinamieji „oversized“ deriniai, kur detalės lyg ištrauktos iš vyro spintos. Galima drąsiai eksperimentuoti su didesnio dydžio marškiniais ar megztukais.

Vida Press

Stilistė primena, kad tokiu atveju taip pat labai svarbu atsverti viršutinę dalį. Pavyzdžiui, renkantis vizualiai per didelį megztuką prie jo galima priderinti siaurą sijoną. Taip išnyks baimė, kad didesnio dydžio drabužiai platins figūrą.

Juosmens akcentavimas

Ši tendencija džiugina moteris, kurios gali džiaugtis siaura talija. Madingi marškinėliai, atidengiantys pilvą, – graži detalė, bet netinkanti berniukiško sudėjimo moterims.

Vida Press

Permatomumas

Šį sezoną taip pat skiriamas dėmesys ir permatomoms, stilizuotai iškarpytoms detalėms. Šiltu sezonu galima rinktis dryžuotą plono, permatomo audinio palaidinę. Pasirenkant šią detalę savo derinį galima naudoti tiek dienos metu, tiek vakare. Oficialioje aplinkoje galima paslėpti tokius marškinius po švarku, o vakare dėvint be viršutinio rūbo, permatomi ar prakarpyti marškiniai tampa įdomiu akcentu.

Vida Press
Vida Press

Oda

Iš pirmo žvilgsnio odinių rūbų dėvėjimas (išskiriant odinį švarkelį, skirtą vėsioms naktims) šiltu sezonu gali pasirodyti visiškai nesuprantamas. A. Gilytė siūlo atkreipti dėmesį į „vasarinės odos“ pritaikymą. Minkštos odos trumpas sijonas, odinė detalė lengvuose marškiniuose gali tapti labai įdomiu ir savitu derinio akcentu. Taip lengvai sukuriamas bazinis derinys.

Vida Press
Vida Press

Balta spalva

Tikriausiai kiekvienos moters pavasario–vasaros garderobe galima atrasti baltus marškinėlius, bet stilistė siūlo atkreipti dėmesį ir į paprastas baltas sukneles. Visi esame pripratę mažą juodą suknelę laikyti būtina spintos dalimi, niekam ne naujiena, kad prie jos priderinti galima beveik viską. A. Gilytė siūlo išmėginti ir mažą baltą suknelę.

Vida Press

Ji neatrodo taip įprastai kaip juoda, o priderinus tinkamus aksesuarus galima lengvai sukurti įdomiai atrodantį gražų ir klasikinį derinį. Taip pat stilistė primena, kad bet kokiu atveju, renkantis tinkamą suknelę, svarbiausia kreipti dėmesį ne į madą, o į tai, kas tinka tavo figūrai.

Avalynė

Neabejotinai išlieka sportiniai bateliai ir jų taikymas net ir prie klasikinių derinių. Sportinius batelius dabar galima pamatyti visose parduotuvėse. 

Vida Press

Taip pat galima pastebėti, kad plokštėja batų padas. Šį sezoną į madą grįžta plokščiapadės gladiatoriaus tipo basutės. Įdomu tai, kad nors padas ir plokščias, jis dažnai kuriamas storesnis. Pasak A. Gilytės, tai itin paranku moterims, nes jos iš karto atrodo aukštesnės, nors išlieka ir plokščio pado teikiamas patogumas.

Vida Press

Aksesuarai

Stilistė džiaugiasi, kad rankinių dydis mažėja ir galbūt taip moterys atsikratys įpročio nešiotis visus potencialiai reikalingus daiktus kartu su savimi. A. Gilytė akcentuoja ir kokybiškų akinių nuo saulės svarbą. Tai tikrai yra matoma stiliaus detalė ir akinius nuo saulės galima nusipirkti neišleidus didelės pinigų sumos.

Amžina klasika

A. Gilytė taip pat papasakojo apie universalias ir laikui nepavaldžias pavasario–vasaros garderobo detales. Jų stilistė išskiria tris, paminėdama, kad labiau verta investuoti į viršutinės dalies rūbus, nes jie lėčiau susidėvi.

1) Klasikinis lietpaltis. Tikriausiai visiems jis asocijuojasi su „ Burberry“ mados namais. Smėlio spalvos, beveik siekiantis kelius ar juos dengiantis. Renkantis jį reikia pagalvoti, kad jis turėtų tarnauti tikrai ne vieną sezoną, tad reikia rinktis gero kirpimo, kokybiškos medžiagos lietpaltį

2) Balerinos bateliai. Stilistė siūlo rinktis minkštos ar verstos odos balerinas, tačiau pasiūlo kreipti dėmesį ne tik į juodas, bet ir į tamsiai raudonos ar mėlynos spalvos balerinas.

3) Odinis švarkelis. A. Gilytė siūlo rinktis džinsų kišenes siekiantį švarkelį, kuris kaip jau anksčiau minėta yra nepamainoma ir praktiška stiliaus detalė vėsioms vasaros naktims.

Apibendrindama stilistė akcentuoja stiliaus vientisumą: „Detalės negali susikirsti, o aksesuarus derinant prie bendros stilistikos, visada gausite gerą rezultatą“.

****

Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis