Velykoms šiltas kiaušinių užkandis ir pyragaičiai su rabarbarais

Vaikystėje taip smagu marginti kiaušinius – nesvarbu, kad tiek suvalgyti neįmanoma. Tačiau suaugusieji ir nedrausdavo – juk šventė. Užtat būdavo iš ko pasirinkti, kai reikėdavo patikrinti, kieno margutis tvirčiausias, ir pasikeisti nauju, kai lukštas įskildavo. Saulėtų šv. Velykų!

Skaitomiausi savaitės tekstai:
- Savaitės ikona. S. Nainė: drabužių beveik neperku, ką noriu, pasisiūnu pati
- Gintarė Karaliūnaitė–Canuel – kaip lieknėja žinoma moteris
- Insulto požymiai – kaip padėti ir išgelbėti gyvybę
- Japoniška 13 dienų dieta - minus 12 kg. MENIU ir atsiliepimai
- 5 grožio kryptys ir moterys, kuriomis verta sekti ateinantį sezoną
- Virtuvės šefo L. Čepracko šventinis apelsinų pyragas

Putpelių kiaušiniai kailiniuose

Reikės:

12 putpelių kiaušinių,
apie 400 g kalakutienos ar kitokios maltos mėsos,
1 kiaušinio,
1 nedidelės morkos,
100 g maltų džiūvėsėlių,
žiupsnelio čiobrelių,
žiupsnelio druskos,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
augalinio aliejaus virimui.

Kaip gaminti

* Putpelių kiaušinius sudėkite  į verdantį vandenį. Virkite apie 2-3 minutes, ištraukite, atvėsinkite ir nulupkite.

* Morką nuskuskite, nuplaukite, smulkiai sutarkuokite ir įmaišykite į maltą mėsą. Suberkite pipirus, druską, šiek tiek čiobrelių ir gerai išmaišykite. Padalinkite gautą masę į 12 vienodo dydžio rutuliukų. Kiekvieną suplokite, į vidurį įdėkite po putpelės kiaušinį ir suformuokite rutuliuką. Pavoliokite kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose, tada dėkite į verdantį aliejų. Virkite, kol apskrus ir mėsos sluoksnis bus nebe žalias, maždaug 5-6 minutes.

* Kitas ruošimo būdas: aliejuje virkite tik apie 2 minutes. Ištraukite ant popierinio rankšluosčio, sudėkite į kepimo indą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 5-7 minutes. Taip paruoštų kiaušinių plutelė – traškesnė.  

Pyragaičiai su rabarbarais

Tešlai reikės:

425 g miltų,
125 g šalto sviesto,
70 ml natūralaus jogurto,
3 šaukštelių cukraus,
žiupsnelio druskos.

Įdarui reikės:

250 ml maskarponės,
1 šaukšto miltinio cukraus,
2-3 rabarbarų kotų,
1 šaukšto cukraus.

Aptepui reikės:

1 išplakto kiaušinio.


 

Kaip gaminti

* Rabarbarus nuplaukite ir supjaustykite 2 cm ilgio gabaliukais. Užberkite šaukštu cukraus ir išmaišykite. Tai paprastas ir greitas būdas paruošti rabarbarus. Orkaitėje jie vis vien suminkštėja, tačiau lieka pakankamai rūgštūs. Kitas būdas – saldesnis: iš 200 ml vandens ir 200 g cukraus išsivirkite sirupą ir jame 2-3 min. pavirkite rabarbarų gabaliukus. Išgriebkite juos į lėkštę ir tokius sudėkite ant kepti ruošiamų pyragaičių. Likusį rabarbarų aromato sirupą panaudokite gaiviam gėrimui pasigaminti.

* Suberkite į dubenį miltus, druską, cukrų, įtarkuokite šaltą sviestą, supilkite jogurtą ir suminkykite tešlą.

* Maskarponę išplakite su miltiniu cukrumi.

* Padalinkite tešlą į 4 arba 6 vienodus gabaliukus (arba ruoškite vieną didelį pyragą). Iškočiokite. Išspauskite dubenėliu apskritimą. Į vidurį dėkite 2 šaukštus maskarponės, vienodai šaukštu paskirstykite po apskritimą, bet ne iki pat kraštų. Į vidurį berkite porą šaukštų rabarbarų ir gražiai užlankstykite kraštus.

* Paruoštus pyragaičius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tešlą aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 35 min., kol tešla ims gražiai rusvėti.


 

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis