10 dažniausių priežasčių, kodėl poros pykstasi

Jūs pykstatės su savo antrąja puse? Dauguma pykstasi. Jeigu jūs nesipykstate, nuoširdžiai, esat nenormalus. Arba pasyviai agresyvus. Arba tiesiog pasyvus. Arba visi trys iškart. Pagaliau, nesvarbu, nes esmė ta pati – tarp partnerių kyla nesutarimai.

Šių dienų skaitomiausi straipsniai:
- R. Mackevičius: visada matyti, kuris vyras vedė moterį, o kuris už jos ištekėjo
- Kaip drabužiais užmaskuoti figūros netobulumus
- Savaitės horoskopas: pasiruoškite permainingoms dienoms
- Gudrybės, kaip sudeginti kuo daugiau kalorijų
- Šiupininė sriuba

Galbūt tie nesutarimai net nepereina į ginčų ar diskusijų stadiją, tačiau nesutarimai lieka. Panašu, kad daugumoje santykių pykčiai kyla dėl tų pačių priežasčių. Štai dešimt pačių populiariausių:

1. Seksas

Labiausiai tikėtina, kad ši priežastis liks neišsakyta, nes kalbėtis apie tai abi pusės dažnai drovisi, o o juk sekso esmė – drovumo nebuvimas. Kad ir kaip būtų, skirtumus galima apibendrinti labai paprastai. Arba vienas partneris nori daugiau, arba vienas nori mažiau, arba – blogiausiu atveju – ir viena, ir kita.

2. Švara ir tvarka

Niekada į porą nesueina du žmonės, kurių standartai šioje srityje būtų absoliučiai vienodi. Vienam iš poros antrasis visada bus apsileidėlis. Tam „apsileidėliui“ antroji pusė atrodys kontrolės maniakas. Šią problemą išspręsti galima tik vienu būdu – suprantant šiuos skirtumus ir tai, kad yra ribos, iki kiek žmogus gali pasikeisti. Kitu atveju belieka viena – pyktis.

3. Klaidingos atminties sindromas

Dažnai poros ginčijasi ne dėl pačių faktų, o dėl to kaip juos prisimena. Visi linkę praeitį mitologizuoti, nes taip nori save prisiminti geriausioje šviesoje. Tad pradėjus ginčytis ir bandant prisiminti kaip viskas buvo darosi labai sunku, nes kiekviena pusė atminimams papildyti naudoja vaizduotę. Kitaip tariant, jie kuria prisiminimus. Todėl niekada šimtu procentų nesutarsite net dėl bendrų faktų, nes tai plati dirva konfliktams.

4. Netvarka ruošiant maistą

Leiskite ruošiančiam maistą žmogui daryti tai taip, kaip jis supranta. Net jeigu jis daro labai labai blogai.

5. Priklausomybė nuo kaltinimų

Vienas dažniausių įpročių, iš kurių dauguma mūsų taip ir neišaugame, yra poreikis kažką apkaltinti kaskart kai kas nors nepavyksta. Mes visada tokiais atvejais randame kaip pasiaiškinti. Intravertai kaltina save, o ekstravertai – kitus žmones. Štai kodėl jie dažniausiai susibara.„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis