Patarimai, kaip atsikratyti celiulitu

Ir kuo anksčiau pradėsite, tuo bus lengviau.

Celiulitas atsiranda dėl blogos kraujo mikrocirkuliacijos raumeniniame audinyje, kas lemia didelį pabrinkimą aplink riebalines ląsteles, apsunkinant normalų jų funkcionavimą. Šios ląstelės, negalėdamos pašalinti išskiriamų toksinų, padidėja ir plyšta, todėl didelis toksinų kiekis patenka į tarpląstelinį skystį. Taip pat į tarpląstelinį skystį išsiskiria didelis kiekis fibrino, kuris suklijuoja ląsteles, todėl susidaro mikro kauburėliai, kurie grupuojasi ir suformuoja dar didesnius kauburėlius. Jie pradeda tempti odą, sukeldami šiai ligai būdingą, taip vadinamą „apelsino žievelės“ efektą.

Ar galima atsikratyti celiulito liaudiškomis priemonėmis? Jei jūs pastebėjote jį ankstyvose stadijose, tai padaryti bus daug lengviau. Bet pradžiai pasistenkite pašalinti visas celiulito priežastis, apie kurias kalbėjome anksčiau.

Pradėkite nuo teisingos mitybos, įtraukite į savo racioną daržoves, vaisius, sultis. Stenkitės vengti streso, išmokite valdyti savo emocijas ir atsipalaiduoti. Padidinkite organizmo fizinį krūvį.

Šiais laikais yra daugybė būdų kovoti su celiulitu, tai ir įvairūs kremai, medikamentai, masažai. Bet šie būdai dažnai reikalauja nemažų piniginių išlaidų. Jei norite atsikratyti celiulito paprastesniu ir pigesniu būdu, jums padės liaudiškos priemonės nuo celiulito, kurias yra labai paprasta naudoti ir kurios nereikalauja didelių išlaidų.

Vonios su lauko žolelėmis

Kovai su celiulitu specialistai pataria naudoti vonias su žolelių ekstraktais. Pavyzdžiui, labai naudinga yra šilta vonia su žolelių mišiniu (300 g) iš rozmarino, levandos, raudonėlio, gebenės ir asiūklio. Vonioje maudytis du kartus per savaitę apie 15 min.

Šveitiklis iš avižų

Žinoma, kad avižose yra organinių rūgščių, vitaminų ir vertingų mikroelementų, dėl kurių oda atrodo skaisti ir elastinga. Šveitikliui pasigaminti jums reikia: 1 valgomojo šaukšto kukurūzų dribsnių, 1 valgomojo šaukšto avižų, 2 valgomųjų šaukštų cukraus ir 3 valgomųjų šaukštų saulėgrąžų arba alyvuogių aliejaus. 2 min. trinkite mišinį (į odą), po to nuplaukite vandeniu.

Taip pat galima mišinį gaminti vien iš avižų, sumalti jas kavamale ir užpilti pienu arba vandeniu. Gautu mišiniu masažuoti odą 2 min.

Šveitiklis iš kavos

Iš kavos galima pagaminti gerą šveitiklį, nes ji gerai šalina skysčius iš organizmo ir padeda kovoti su riebalų sankaupomis. Šveitiklis gaminamas taip: 3 valgomuosius šaukštus maltos kavos užpilti verdančiu vandeniu, palikti 10 min., įdėti 20 g. kviečių gemalų, keletą lašų eterinio aliejaus ir 1 valgomąjį šaukštą medaus. Gautą tyrę masažuojamais judesiais tepti ant pažeistos odos srities ir palikti 10 min., po to nuplauti šiltu vandeniu.

Įvyniojimas obuolių actu

Atsikratyti celiulito padeda įvyniojimas. Atskiesti obuolių actą su vandeniu, santykiu 1/1. Poveikiui sustiprinti įdėti keletą lašų citrusinio eterinio aliejaus. Iš pradžių sušildykite kūną, po to ant probleminių sričių užtepkite mišinį ir apvyniokite plėvele. Palaikykite 30-40 min., nuplaukite šiltu vandeniu ir patepkite kūnui skirtu kremu.

Kaip matome, liaudiškų priemonių nuo celiulito yra labai daug. Mes čia aptarėme tik keletą. Jūs galite išsirinkti sau tinkamiausią ir svarbiausia nepamirškite fizinių pratimų, pasivaikščiojimų gryname ore bei teisingos mitybos.

Skirkite laiko sau! Balandžio 24, 25 d. sveikatos ir grožio dienos Vilniaus centrinėje universalinėje parduotuvėje. Daugiau info: http://www.vcup.lt/renginiai/skirkite-laiko-sau-21

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis