Karališkasis planas įvykdytas: princas Williamas ir Catherine pagaliau džiaugiasi antruoju kūdikiu

Karališkasis planas Didžiosios Britanijos princui Williamui ir jo žmonai Catherine pavyko!

Karališkos poros sūnus princas George’as jau turi sesutę! Žinia atskriejo iš Švč. Marijos ligoninės Padingtone, į kurią Catherine su vyru nuvyko šį rytą 6 val. vietos laiku ir, kaip pranešama, 8.34 val. pagimdė dukrą. Naujoji karališkosios šeimos narė sveria 3,7 kg.

Tradiciškai pirmoji didžiąją naujieną sužinojo karalienė Elžbieta II ir tik tada žinia paskleista Didžiajai Britanijai ir pasauliui. Mažoji yra ketvirtoji eilėje į karališkąjį sostą - prieš ją yra senelis princas Charles'as, tėvas princas Williamas ir brolis princas George'as.

Pastarąsias dvi balandžio savaites visas Londonas (o kartu ir Didžioji Britanija bei likęs pasaulis) gyveno lyg ant parako statinės: princo Williamo (32 m.) žmona hercogienė Catherine (33 m.) galėjo bet kurią akimirką pradėti gimdyti.

Tam buvo kruopščiai ruošiamasi: ribojamas eismas gatvėse, pro kurias karališkoji pora vyktų į ligoninę, ir aplink ją, sustiprinta apsauga.

Regis, tik būsimieji dukart tėvai jautėsi ramūs. Prieš gimdymą hercogienė ramiai leido dienas tėvų namuose Baklberyje (Bucklebury) Berkšyro grafystėje. Kai nebūdavo Londone, Kensingtono rūmuose, ji mielai kvėpuodavo grynu kaimo oru. Būsimai mamai, jau auginančiai pirmagimį George’ą (berniukui liepos 22 d. sukaks dveji), labai reikalingas poilsis, todėl šiuo hercogienė Catherine mėgavosi į valias.

Taip laiką ji leido ir 2013-aisiais, laukdama, kada į pasaulį pasibels jos ir princo Williamo pirmagimis. Apskritai pora labai mėgsta ilgus pasivaikščiojimus gryname ore.

Vida Press

Prieš pat antrąjį gimdymą Catherine „budėjo" Kensingtone, kad spėtų kuo greičiau nuvykti į ligoninę prasidėjus gimdymui. Gimdyti karališkoji pora pasirinko Lindo Wing privačią Švč. Marijos ligoninę Padingtone, Vakarų Londone. Čia dienos šviesą išvydo ir pirmasis poros kūdikis – būsimasis sosto paveldėtojas (po senelio, princo Charleso, ir tėvo, princo Williamo) princas George’as. 

Anot „People“, naktis šiuose „apartamentuose“ kainuoja daugiau kaip 8 tūkst. JAV dolerių, ir hercogienė neva išsirinkusi vieną iš dešimties brangiausių palatų, skirtų būtent gimdyti atvykusioms pacientėms.

Pirmoji mažojo princo George’o nuotrauka prie ligoninės
Vida Press

Kol laukė numatytos dienos (spėliota, kad vaikelis gims per ketvirtąsias karališkosios poros sutuoktuvių metines arba prosenelės, karalienės Elizabeth II, gimtadienį balandžio 21-ąją), britai spėliojo (ir lažinosi), jog šįkart porai gims mergaitė. Netgi „sužinojo“ jos vardą – Alice.

Kaip ir per pirmąjį nėštumą, hercogienė laukdamasi demonstravo nepriekaištingą skonį ir eleganciją.

Vida Press
Vida Press
Vida Press
Vida Press
Vida Press
Vida Press

Vida Press

Ar atkreipėte dėmesį, kad, įpusėjus nėštumui, hercogienė Catherine ėmė vilkėti šviesiai (baltos, kreminių atspalvių) ir rožinės bei fuksijų spalvos drabužiais? Ar ji norėjo sukelti dingstį visiems manyti, jog iš tikrųjų laukiasi mergaitės?

Vida Press
Vida Press
Vida Press
Paskutinis viešas hercogienės pasirodymas prieš gimdymą kovo 27-ąją
Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis