Amuletas ar talismanas - ką ir kaip pasirinkti

Ar žinote, kuo skiriasi talismanas nuo amuleto?

Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- Jų geriausi rankų kremai: kaip rankas puoselėja žinomos
- Dizainerė V. Jakučinskaitė pakvietė į įspūdingas vestuves: tokio šou dar nebuvo
- Savaitės horoskopas: laukia banguojantis laikas
- Ar bičiuliška draugystė tarp vyro ir moters – ilgam?
- Užkepti koldūnai

Trumpai tariant, amuletas atstumia įvairias negandas, nelaimes, neigiamą energetiką, o talismanas pritraukia geidžiamus bei trokštamus dalykus. Amuletas – tai saugotojas. Nuo seno jie suteikė apsaugą nuo ligos, blogo žmogaus, “blogos” akies. Jis perspėja apie nelaimę, intuityviai savo vibracijomis veikia žmogų kaip stabdžiai, skatinantys apmąstyti poelgius, greitai palikti nesaugią vietą, mažiau pasiduoti azartui, žalingiems įpročiams.

Tokiu amuletu gali tapti žiedas, raktų pakabutis, apyrankė iš metalo su brangakmeniais ar kiti daiktai, pakrauti tinkama energija. Dažniausiai amuletai nešiojami paslėpti po rūbais, nematomose vietose, laikomi namuose. Vienas stipriausių amuletų žmonijos istorijoje yra kryžiaus ženklas.

Talismanas yra sėkmės šauklys, pritraukiantis laimę ir kitas trokštamas gėrybes. Žmogaus ir talismano bendra energija padeda suformuoti ypatingą lauką, kuriame sustiprėja geriausios asmenybės savybės, susiformuoja tam tikri įgūdžiai, pavyzdžiui, noras lyderiauti, laimėti, pralaimėjus nenusiminti, eiti pirmyn, uždirbti pinigus.

Fotolia nuotr.

Ir amuletas, ir talismanas gali būti gaminami iš įvairiausių medžiagų: pergamento, odos, įvairaus pluošto, medžio, taip pat iš vario, sidabro, bronzos, aukso ir platinos, svarbu, kad medžiaga būtų kuo natūralesnė, gamtinė. Gaminami amuletai ir talismanai dažnai inkrustuojami brangakmeniais bei emaliu ir išraižomi magiškais ženklais bei simboliais, tačiau kartais maginiu sėkmės ar apsaugos nešėju gali tapti ir paprastas lauko akmenėlis. Talismaną ar amuletą gali pagaminti asmuo, susipažinęs su ezoterika, astrologija, mineralogija, juvelyrika. O žmogus juos dažniausiai pasirenka intuityviai, ir dažnai toks pasirinkimas būna teisingas.

Norint įsigyti amuletą ar talismaną, verta apsidairyti savo aplinkoje – mat dažnai žmogus jį jau turi. Tai gali būti senas močiutės kryželis, mamos dovanoti papuošalai, vestuvių bei sužadėtuvių žiedai, su kuriais nesiskiriame. Talismanu ar amuletu gali tapti ir pajūryje rastas akmenėlis su skylute, ir kaštonas ar gilė, ir juvelyrikos kūrinys. Svarbu tai, kad vienas amuletas ar talismanas gali vienam žmogui veikti, o kitam – ne, vienam tikti, o kitam kenkti. Jie turi būti individualūs ir sukurti ar parinkti būtent Jums asmeniškai.

Talismanai ir amuletai viena iš dažniausiai naudojamų Runų magijos atmainų. Šiaurės Europos tautų tarpe magiški runų ženklai buvo labai paplitę, o jų populiarumas neišnyko ir iki šių dienų. Runų ženklai talismanuose bei amuletuose naudojami ir po vieną, tačiau efektyviausiais laikomi talismanai, kuriuose ženklą sudaro nuo dviejų iki 5-8 Runų simbolių. Taip, taip vadinami, sudurtiniai arba jungtiniai Runų simboliai. Ženklų deriniai sudaromi tokiu būdu, kad savo energetiniu potencialu papildytų vienas kitą, stiprintų veiksmą. Kiekvienas Runų ženklas tokiame derinyje išlaiko ir savo individualias savybes, tačiau bendrai Runų junginys igauna visiškai naują prasmę. Tai kaip muzikinis akordas. Kiekviena nata turi savo garsą, tačiau jų derinys skamba visiškai kitaip.

Fotolia nuotr.

Talismanai gali būti kuriami:

* Finansinei sėkmei,
* Meilei,
* Dvasinei stiprybei,
* Fizinei sveikatai,
* Pasaulio suvokimui plėsti,
* Norint išjudinti reikalus “iš mirties taško”.

Amuletai:

* Apsauga nuo negatyvios energijos (nužiūrėjimas, “porčia”).
* Apsauga kelyje (automobilio apsauga).
* Šeimos židinio apsauga ir puoselėjimas.
* Nuo žalingų įpročių.
* Sulėtinti gyvenimo tempą.

Tai tik keletas idėjų talismano ar amuleto gamybai. Kiekvienas iš mūsų ras dar šimtus būtent jam reikšmingų ir svarbių gyvenimo sričių, kurioms gali pasitarnauti neregimas apsaugos skydas ar pagalba.

Fotolia nuotr.

Žinoma, reikia nepamiršti, jog magija, talismanai bei amuletai yra tik neregima pagalba kasdieniniame gyvenime ir jos veikimas tik padeda, o ne viską apima, mums absoliučiai tarnauja. Negalima į tai žvelgti vartotojiškai. Juk norint laimėti loterijoje būtina pirma pirkti bilietą, norint finansinės sėkmės būtina dėti pastangas, dirbti bei jos siekti. Tik tokiu būdu magija galės teigiamai “isikišti” į mūsų gyvenimus. Vien turint talismaną ar amuletą ir sėdint sudėjus rankas kepti karveliai patys į burną neatskris.

„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis