A. Gilytė: svarbiausių pirkinių sąrašas vyrui

Netikėkite, kai vyrai sako, kad jiems vis vien, ką vilkėti. Aišku, dauguma jų tokio malonumo puoštis kaip moterys nejaučia, bet gerai atrodyti patinka visiems. Problema ta, kad vyrai tiesiog nemėgsta apsipirkinėti. Sudaryti svarbiausių pirkinių sąrašą ir taip palengvinti pirkimo procesą sutiko stilistė Agnė Gilytė.

Savaitės skaitomiausi straipsniai:
- Akušerės iš Osvencimo pasakojimas: kur dingdavo koncentracijos stovykloje gimę kūdikiai
- J. Jurkutė: kai mirė tėtis, paniškai bijojau dėl mamos ir brolio
- R. Valeikis: aš tikrai galėčiau gyventi žmonos išlaikomas
- J. Statkevičiaus himnas figūrai: kilogramus galima padaryti madingus arba ne (UŽKULISIAI)
- Jei turėčiau terasą...
- Gintarės pokyčiai: tapau rokeriška nuotaka
- Dailiam pilvukui – kalanetikos pratimai
- Naminis žemės riešutų sviestas - neįtikėtinai paprasta!

Darbui

KOSTIUMAS. Kokybiškas tamsus kostiumas – privalomas drabužis kiekvieno vyro spintoje. Juodas tinka tik labai oficialiomis progomis, tad jei galite įsigyti vienintelį, universaliausias – tamsiai mėlynas. Beje, kostiumo švarkas ir kelnės dėvimi tik kartu. Nebandykite švarko derinti prie džinsų ar kelnių – prie megztinio.

MARŠKINIAI. Balti arba žydri marškiniai ilgomis rankovėmis tiks bet kokia proga. Jų reikėtų turėti apie 5–7-erius. Marškinių rankogaliai turi kyšoti iš švarko rankovių apie 1 cm. Marškiniai gali būti ir dryžuoti, bet raštas neturėtų labai kristi į akis. Beje, balti geriausiai atrodo, kol yra tikrai balti.

AVALYNĖ. Klasikiniai juodi batai šiek tiek smailėjančiomis nosimis, su batraiščiais – svarbiausia dalykinio stiliaus avalynė. Puiki jų alternatyva – beveik prie visų spalvų kelnių puikiai derantys tamsiai rudi batai.

ŠVARKAS. Vertėtų turėti bent vieną laisvo stiliaus, klubinį švarką. Klasikinis variantas – tamsiai mėlynas. Gali būti dvieilis (liekniems vyrams) arba vienaeilis, su blizgančiomis sagomis.

KELNĖS. Pilkos, rudos, juodos, vyšninės, mėlynos ar kitokios tamsios vilnonės klasikinės kelnės su atvartais arba be jų puikiai tiks prie marškinių ar klubinio švarko, kai kostiumas nebūtinas. Tik nepamirškite – turi būti tamsesnės už marškinius ir kitos spalvos nei švarkas. Diržas prie kelnių – būtinas.

AKSESUARAI. Būtinas aksesuaras – šilkinis, vilnonis ar kašmyrinis vienspalvis arba margas kaklaraištis. Jis turi būti ne per siauras ir nekonkuruoti su kitomis aprangos detalėmis. Jei negalite apsieiti be rankinės, rinkitės odinį portfelį. Kompiuterio dėklas skirtas tik kompiuteriui nešioti, o ant peties nešiojamos rankinės atrodo kaip nesusipratimas.

Laisvalaikiui

KELNĖS. Laisvalaikio kelnės yra kiek siauresnės, gali būti margos, lengvesnių audinių (tarkim, medvilnės) nei klasikinės. Vasarą tinka lininės.

DŽINSAI. Tamsiai mėlyni tiesūs džinsai tiks beveik prie visko – megztinio, marškinių, klubinio švarko. Svarbu, kad nebūtų nuskalbti, išblukę.

MARŠKINĖLIAI. Trikotažinius marškinėlius V formos ar apvalia iškirpte vėsesniu oru galima dėvėti po švarku, šiltesniu – vienus. Gali būti vienspalviai, dryžuoti, su aplikacijomis, bet ne reklaminiai.

MARŠKINIAI. Laisvesni, ne prie kostiumo dėvimi marškiniai gali būti languoti, dryžuoti ar kitaip raštuoti. Viršutinė saga paliekama neužsegta, rankoves galima atraitoti.

MEGZTINIAI. Megztinių verta turėti kelis, universaliausias – susegamas, su V formos apykakle. Beje, jokio negalima kišti į kelnes.

AVALYNĖ. Laisvalaikio batai gali būti verstos odos, aukštesniais aulais, ryškesnių spalvų. Vasarą puikiai atrodo mokasinai (tik juos reikia avėti be kojinių), taip pat sportiniai medvilniniai bateliai.

ŠVARKAI. Klubinis švarkas puikiai dera ir prie laisvalaikio stiliaus drabužių. Gera alternatyva – odinis švarkas ar striukė. Tik svarbu, kad oda būtų kokybiška, nenutrinta. Jei norite, kad ilgiau tarnautų, rinkitės klasikinio modelio, be gumų rankogaliuose ir apačioje, neapkrautą papildomomis detalėmis – kniedėmis, kišenėmis, kitų audinių įsiuvais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis