Atostogoms besiruošianti „Skalvija“ įkūrė improvizuotą paplūdimį

Trečiadienį po pietų šalia „Skalvijos“ įkurtas improvizuotas paplūdimys, įkvėptas šiemet Kanuose už gyvenimo nuopelnus apdovanotos prancūzų kino režisierės Agnès Varda.

Šių dienų skaitomiausi straipsniai:
- I. Žukienė: trys santuokos, trys skirtingos kaip juoda ir balta istorijos
- Patogiausi ir madingiausi šios vasaros batai: 6 tendencijos, 20 porų
- Noriu jaunesnio! Arba kodėl puma - kur kas geriau nei barakuda
- Eva Tombak: apie beždžionės protą, vardu multitaskinimas
- Bulvės šoninės „marškinėliuose“ su česnakiniu padažu

Kaip teigia garsi menininkė, atvėręs žmones, rastum vis kitokį vidinį peizažą, atvėręs ją – rastum paplūdimius.

Prieš kelis metus jais besižavinti kino kūrėja įkūrė improvizuotą paplūdimį Paryžiuje ir su kolegomis persikraustė dirbti ant smėlio su ofiso kėdėmis, kompiuteriais ir... maudymosi kostiumėliais. Dar vienas toks paplūdimys buvo supiltas prie jos namų.

„Įkvėpti išradingosios A. Varda artėjančias atostogas taip pat pasitinkame paplūdimyje. Oras puikus, kolektyvas šaunus, aplink tvyro atostogų jausmas ir gera energija. Smagu matyti, kaip puikia nuotaika užsikrečia ir žiūrovai, ir praeiviai“, – sakė „Skalvijos“ programos koordinatorė Austė Zdančiūtė, kuriai gimė mintis supilti paplūdimį šalia „Skalvijos“.

„Skalvijos“ paplūdimys veiks iki ketvirtadienio (birželio 19 d.) vakaro. Praeiviai ir kino centro žiūrovai kviečiami čia užsukti ir po darbo, ir per pietų pertrauką, ir tik atsiradus laisvo laiko.

Kino centras atostogaus nuo birželio 22 d. iki liepos 22 d. Iki tol žiūrovai kviečiami apsilankyti paskutiniame A. Varda seanse „Bastūnė” (birželio 18 d. 21 val.).

Penktadienio vakare čia vyks kulinarinė naktis, kurios metu suksis „Kino pavasaryje“ rodyta katalonų juosta „Vakarienė kaip sapnas“, bus galima paragauti netikėtų ispaniškų užkandžių.

Sekmadienį – paskutinis šį sezoną Kino klasikos vakarų seansas su Maurice‘o Pialat „Lulu“ ir gražiausia kino pora, Isabelle Huppert ir Gerard‘u Depardieu. Seansą pristatys kino kritikė Izolda Keidošiūtė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis