Pyragas su rabarbarais

Pyragas, kurio tešlos receptūra niekada nepaveda. Puikiai tinka naudoti su šviežiais vaisiais - obuoliais, slyvomis, braškėmis, rabarbarais ir pan.

Skaitomiausi savaitės straipsniai:
- I. Žukienė: trys santuokos, trys skirtingos kaip juoda ir balta istorijos
- Patogiausi ir madingiausi šios vasaros batai: 6 tendencijos, 20 porų
- Maža balta suknelė vasarai: 10 variantų
- Kaip lytiniai hormonai lemia mūsų išvaizdą, sveikatą ir net charakterį
- Kokią įtaką žmogaus likimui daro jo vardas?
- Firminis tinginio receptas

Reikės:

2 kiaušinių;
0,5 stiklinės cukraus;
daugiau nei 0,5 stiklinės miltų;
0,5 a.š kepimo miltelių;
0,5 a.š. vanilinio cukraus;
200 g rabarbarų.

oditele.blogspot.com nuotr.

Gaminame

* Dubenyje kiaušinius su cukrumi išplakite iki baltos purios masės.

* Tuomet sudėkite persijotus miltus su kepimo milteliais, suberkite vanilinį cukrų ir išmaišykite. Tešla turi gautis gan tirštoka.

* Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

* Kepimo formos (18cm skersmens) dugną išklokite kepimo popieriumi, o kraštus aptepkite svietu (žinoma, popieriumi galite nekloti visai, o visą formą ištepti sviestu).

* Pilkite šiek tiek daugiau nei pusę tešlos ir paskirstykite ant dugno, sudėkite pjaustytus rabarbarus ir supilkite likusią tešlos dalį.

* Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. arba tol, kol įkišus medinį pagaliuką ant jo neprikibs tešla.

Skanaus!

Patarimai:

- kad rabarbarai nenugrimztų į dugną, juos galite miltuose apvolioti;
- iš savo patirties galiu pasakyti, kad kuo tirštesnė tešla, tuo man pyragas gražiau iškepa ir būna tvirtesnis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis