Po krikštynų - kritikos lavina Kate Middleton adresu

Nuobodžiai tobula suknelė iš princesės Charlotte krikštynų dar kartą patvirtino, kad būsimajai Jungtinės Karalystės karalienei būtų neblogai pagyvinti savo garderobą.

- Kremliaus mada – nuo Stalino iki Gorbačiovo. Kas itin mėgo importinius apatinius?
- Savaitės ikona. D. Bosas: būkime atviri – Lietuvoje nėra daug renginių, į kuriuos galėtum eiti pasipuošusi suknele už 100 000
- Geros naujienos iš M. Douglaso ir C. Zeta-Jones
- Savadarbiame name iš šiaudų ir molio net žiemą - trumpomis rankovėmis
- 52 m. Pamela atrodo lyg 21-erių - kokia jos jaunystės paslaptis
- Eksperimentas: kaip aš laikiausi populiariosios sulčių dietos ir kodėl to nebekartosiu

Akivaizdu, kad nuo neseniai ištekėjusios nerūpestingos moters stiliaus pereiti prie stilingos mamos įvaizdžio nėra lengva.

Vida Press

Praėjusį sekmadienį vykusiose princesės krikštynose pasirodžiusi Kate tik įrodė, kad ir ją paveikė ta visoms naujoms mamoms būdinga stiliaus klaida.

Vida Press

Kate dėvėtas kostiumėlis labiau priminė neelegantiškus Anglijos provincijos moterų šventinius apdarus, o ne jaunos stiliaus ikonos, kuriai visi pasaulio dizaineriai krenta po kojomis, drabužius.

Vida Press

Panašu, kad vilkėdama, ko gero, nykiausią kada nors Alexanderio McQueeno sukurtą kreminę suknelę su panašia skrybėle ir bateliais, Kate bandė atspindėti Jackie Kennedy stilių, bet tepriminė daug vyresnę moterį.

Vida Press

Didžiulis senoviškas vežimėlis iš princo Edvardo krikštynų prieš pusę amžiaus, užstojantis vaizdą laukiančiai smalsuolių miniai, šalia jo krypuojantis princas George‘as su 1940-ųjų drabužiais – Kate'ės ir William‘o šeima atrodė kaip atkeliavusi iš tų pačių 1950-ųjų. Ir net ne pati madingiausia tų laikų šeima.

Jie neatrodė šiuolaikiški, kaip ir nemažai kitų aukštesnės klasės anglų šeimų. Nors jos ir turtingos, joms trūksta elegancijos, nors jų apdarai ir brangūs, jie visiškai neatitinka mados tendencijų.

Vida Press

Įdomu ir keista tai, jog kitomis progomis Kate ir William‘as rengiasi pagal savo amžių, jų net laisvalaikio apranga elegantiška: William‘ą įprasta matyti su į džinsus sukištais marškiniais, o štai Kate mėgsta aptemptus džinsus ir paprastas palaidines.

O štai šventinį sekmadienį jų apdarai buvo tiesiog juokingai senamadiški. Vežimėlis, drabužiai, aksesuarai tik dar labiau prisidėjo prie to, kad Kate ir William‘as nepriminė savo amžiaus jaunų žmonių. Peržiūrint nuotraukas sunku patikėti, kad jiems abiems – 33 metai.

Vida Press

Kaip vienas anonimu panoręs likti stilistas iš Londono pastebėjo: „Ta V formos apykaklė yra labai senamadiška.“

Mados rašytoja, knygos „90's fashion history „Champagne Supernova“ autorė Maureen Callahan sako, kad Kate Middleton problema yra ta, jog ji nenori ar negali pasirinkti vieno iš dviejų: modernumo ar tradicijos. Todėl ir toks sekmadienio rezultatas.

Vida Press

„Sunku suprasti, kaip Kate, taip dažnai rinkdamasi McQueen, išsirenka perdėtai saugius ir klasikinius siluetus, – svarstė Callahan. – Daugybė brandžių britų dizainerių, pavyzdžiui Stella McCartney ar Victoria Beckham, galėtų pasiūlyti Kate panašių, bet modernesnių variantų.“

Vida Press

„Iš tiesų Kate niekada neturėjo savito stiliaus. Galbūt supratusi, kokia karališkosios šeimos atstove norėtų būti, o ne daranti tai, ko iš jos tikimasi, ji sugebėtų rasti ir savo drabužių stilių. Kol kas jos drabužiai terodo kokia ji yra pareiginga. Akivaizdu, kad jaunesnieji karališkosios šeimos nariai stengiasi atiduoti duoklę tradicijoms kartu įnešdami ir šiek tiek šiuolaikiškumo. Tačiau sunku įsivaizduoti, kad Alexanderis McQueenas leistų tokiai jaunai, simpatiškai kilmingos šeimos atstovei, būsimai karalienei atrodyti taip nuobodžiai. Galima numanyti, kad garsusis dizaineris semtųsi įkvėpimo iš tų karališkosios šeimos atstovių, kurios turėjo ką pademonstruoti – karalienės Elizabeth I, karalienės Victorios. Pagal jas vėliau buvo pavadinti ištisi istorijos laikotarpiai. McQueenas stengtųsi, kad ir Kate atsidurtų šių monarchių gretose.“

Tai skamba tikrai viliojančiai, tačiau jei Kate svarbiau įtikti karalienei Elizabeth, sakiusiai, jog nemėgsta drabužių, galinčių išgąsdinti arklius, kas galėtų ją dėl to kaltinti?

Vida Press

Kita ginčytina tema – princo George‘o rengimas prieškario laikotarpio drabužėliais. Ilgos kojinės, oficialūs išsiuvinėti marškinėliai ir iškrakmolyti šortai – viskas itin aristokratiška.

Ko gero, tai išspręs laikas, nes vargu ar 6-metis ar 7-metis vaikas sutiks būti taip rengiamas.

Vida Press

Kita stilistė iš Londono Sandra Ellis sakė: „Svarbiausia yra ne tai, ką dėvi, bet kaip tai darai. Prašmatnus baltas kostiumėlis gali atrodyti stilingai, žaviai ir prabangiai, jei yra tinkamai dėvimas. Tereikia prisiminti, pavyzdžiui, Biancos Jagger įžymųjį baltąjį kelnių kostiumą, kuri ji dėvėjo per savo vestuves. Tikriausiai Kate mano, kad tereikia pasirinkti populiaraus dizainerio Alexanderio McQueeno apdarus ir ji būtinai iškart taps stiliaus ikona. Deja, bet Kate čia klysta ne pirmoji.“

Vida Press

Vis dėlto, kitas mados redaktorius gynė Kate sakydamas: „Skrybėlė iš tiesų ją kiek sendino, bet nereikia užmiršti, kad bet kuriame karališkosios šeimos renginyje Kate, matyt, pirmiausiai pagalvoja „O, Dieve, ką apie tai pamanys karalienė?“ Be abejonės, realiame gyvenime ji į viską žiūri paprasčiau.“

Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis