Vasaros renginiai - kiemeliuose, parkuose, terasose

Malonius vasaros vakarus galite leisti ne tik lauko kavinėse gurkšnojant gaivius gėrimus ir ragaujant skanų maistą.

Visą vasarą kultūriniai renginiai vyks ne tik uždarose teatrų erdvėse bei scenose, bet ir jaukiuose kiemeliuose, terasose, parkuose ar estradose.

„Domino“ teatras vasaros metu neatostogauja, o stengiasi, kad jūsų atostogos būtų kupinos ne tik aktyvios veiklos gamtoje, bet ir kultūrinių vakarų mieste. Liepos 14 d., antradienį, „Domino“ teatras gastroliuoja ir savo spektaklį „Vyrų laiškai (elektrikui, tėvynei ir krepšiniui) pristatys Kaune, kultūros ir sporto centre „Girstutis“. Kaip ir daugelis „Domino“ teatro spektaklių šis yra komedinio žanro, sukurtas pagal „Kvartet-i“ pjesę. Tęsiant temą „Apie ką kalba vyrai“ šiame spektaklyje išvysite kaip penki skirtingi herojai – Gytis Ivanauskas, Eimutis Kvoščiauskas, Sakalas Uždavinys, Andrius Žiurauskas bei Dalius Skamarakas – išpažįsta savo gyvenimo nutikimus laiškuose elektrikui, Seniui Šalčiui, nesamai meilei, tėvynei, elitiniui menui ir dar daug kam kitam. Protingas ir subtilus humoras nepaliks abejingų.

Trečiadienį, liepos 15 d., „Domino“ teatras džiugins namų žiūrovus. Vilniečiai turės galimybę išvysti ir sudalyvauti spektaklyje „Žirklės“. Ką jums reikia žinoti, prieš keliaujant į kriminalinę komediją „Žirklės“: spektaklyje dalyvauja ne tik aktoriai, bet ir žiūrovai; būtent žiūrovai nulemia spektaklio pabaigą, dėl to kiekvienas spektaklis baigiasi skirtingai; spektaklio metu žiūrovai gali pasinaudoti kirpimo paslaugomis; šis spektaklis yra įtrauktas į Gineso rekordų knygą. Spektaklis „Žirklės“ yra pastatytas pagal vokiečių rašytojo ir psichologo Paulo Portnerio scenarijų. Virš kirpyklos gyvenanti muzikantė yra nužudoma ir įtariamaisiais tampa visi tie, kurie buvo kirpykloje. Komedijoje išvysite dėmesį kaustančias įtariamųjų apklausas, girdėsite painius ir keistu alibi, stebėsite intriguojančią aktorių bei žiūrovų akistatą. Visa tai – nepamirštamas potyris bei daugiau nei dvi valandos juoko bei azarto dozės.

Romantiškas ketvirtadienis – „Saulėlydžio bulvaras“. Kinas po žvaigždėmis. Visą vasarą kelis kartus per savaitę Vilniuje, Šiuolaikinio meno centre, turite galimybę stebėti Kiną po žvaigždėmis, o šį ketvirtadienį, liepos 16 dieną, ekrane galėsite išvysti ypatingai romantišką JAV sukurtą dramą. „Saulėlydžio bulvaras“ – tai pasakojimas apie prasiskolinusį scenaristą Joe, kuris bėgdamas ir besislapstydamas nuo tų, kurie yra skolingas, netyčia atsiduria nebyliojo kino legendos Normos Desmond namuose. Joe pažada Normai padėti su scenarijumi, kuris ją gražintų į šlovės laikus, tačiau pamažėle jis pats pradeda klimpti į tuštybės ir puikybės liūną. Šis filmas apie tai, jog kiekvienas iš mūsų turime savo kalėjimą. Vieniems jis būna šlovė, kitiems – turtas ar gyvenimo būdas, tačiau daugeliu atvejų tai tiesiog meilė.

Savaitgalį siūlome praleisti muzikaliai bei melodingai. Penktadienį, liepos 17 d., Šiaulių Koncertų salės parko estradoje miestiečiams bei miesto svečiams bus surengtas koncertas „Vasara su Jurga“. Scenoje išvysite bei tikrai išgirsite balsingąją Jurgą Šeduikytę, kuriai pritars fortepijono bei sintezatoriaus meistras Giedrius Nakas. Jurga Lietuvos muzikos scenoje atpažįstama kaip subtilios, unikaliai harmoningos muzikos kūrėja bei atlikėja. Šį kartą atlikėja žada nustebinti publiką ir nukelti klausytojus į naujų muzikinių spalvų bei dermių pasaulį.

O šeštadienį, liepos 18 d., Vilniuje, Šv. Kotrynos bažnyčioje, skambės melodingi fortepijono garsai. Koncerte „Tarpukario fortepijono fenomenas. Fortepijono rečitalis“ galėsite išgirsti lietuvių kilmės amerikietį Gabrielių Alekną, fortepijonu skambinsiantį Vytauto Bacevičiaus kūrinius. V. Bacevičius – tai vienas originaliausių bei progresyviausių tarpukario Lietuvos kompozitorių. Šio kompozitoriaus kūriniai reikalauja ypatingo susikaupimo tiek iš atlikėjo, tiek iš pačios publikos, susirinkusios pasiklausyti rečitalio. Fortepijono virtuozas Gabrielius Alekna pasak žurnalo „Fanfare“ laikomas esmine figūra būtent šio kompozitoriaus muzikos atgimime. G. Aleknos šių kūrinių atlikimas sužavėjo ne vieną klausytoją, kritikus bei Grammy nominuotus muzikos prodiuserius. Tikimės, jog taip pat sužavės ir jus.

Kultūriniai renginiai Vilniuje (http://kur.delfi.lt/kultura/vilniuje), Kaune ar Klaipėdoje, spektakliai, klasikinės muzikos koncertai bei vakarai – visko tiek ir dar daugiau galite rasti renginių, restoranų ir kavinių svetainėje Kur.lt.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis