Kviečiame į renginius - nuo fortepijonų rečitalių iki rugiapjūtės

Šią savaitę renginių įvairovė ir gausa leis kiekvienam rasti tai, kas jam patiks ar net spėti pamatyti bei išgirsti viską. Nuo fortepijonų rečitalių iki rugiapjūtės. Nuo renginių sakralinėse vietose, teatrų scenose, iki tokių, kurie vyksta gamtoje, rugių pievoje ar kaimo sodyboje.

Pietų saulės įkvėptos melodijos skambės liepos 21 d, Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje. Šias nuostabias melodijas kurs atlikėjai iš Brazilijos bei Italijos. Guinga – vokalistas, gitaristas, net kompozitorius – unikali asmenybė, kuri šiam, eksperimentiniam projektui suteikia savito braziliško prieskonio. Stefania Tallini – pianistė bei kompozitorė. Kartu šis duetas žavi klausytojus skleidžiamu pietietišku temperamentu, originaliais sprendimais, laužydami nusistovėjusias taisykles. Šie atlikėjai nesiekia populiarumo, jie tiesiog mėgaujasi ir kuria unikalius pasirodymus. Prisijunkite ir išvyskite bei išgirskite dalelę šio unikalaus skambesio ir jūs, jau šiandien, pirmadienį, liepos 21 d.

„Domino“ teatras nepailsta ir nenustoja džiuginti savo žiūrovų net ir vasaros metu. Trečiadienį, liepos 22 d., Vilniaus „Domino“ teatre, galėsite stebėti spektaklį „Paskolinkite tenorą. Šis spektaklis – vienas iš muzikaliausių „Domino“ teatro repertuare. Spektaklis pastatytas pagal kultinę Brodvėjaus komediją, kuri yra įvertinta prestižiniais apdovanojimais. „Paskolinkite tenorą“ išvysite ne tik garsius mūsų šalies aktorius, tokius kaip Saulius Siparis, Vaidotas Martinaitis, Leonardas Pobedonoscevas ar Ineta Stasiulytė. Gražiausias arijas iš operų atliks ir intriguojančius vaidmenis kurs atlikėjai Deivis, Vaidas Baumila bei Rafailas Karpis. Situacijų komedija, kurios veiksmas vyksta 1930-aisiais metais, kuomet prieš pat pasirodymą italų operos žvaigždė nebe gali dainuoti, išdainuoti ar tiesiog padainuoti. Jam pagelbsti teatro direktoriaus padėjėjas, jaunas dainininkas. Visi laimingi ir patenkinti, jog pakeitimas pavyko ir viskas yra gerai. Tačiau čia viskas tik ir prasideda... Daug humoro, smagus siužetas, nemažai muzikos – tai viskas ko reikia smagiam trečiadienio vakarui teatre!

Romantiška „Opera po žvaigždėmis“ žavės jus tą patį trečiadienio vakarą Vilniuje, Nacionaliniame muziejuje LDK valdovų rūmuose. Šis koncertas įvardinamas kaip vienas prabangiausių šios vasaros klasikinės muzikos renginių. Vienoje scenoje galėsite išvysti visus ryškiausius Lietuvos klasikinės muzikos profesionalus – operos solistas Kostas Smoriginas jaunesnysis, sopranas Ona Kolobovaitė, dirigentas Modestas Pitrėnas bei jo diriguojamas Lietuvos kamerinis orkestras. Koncerto metu galėsite išgirsti gražiausių klasikinių operų ištraukas. Programą sudarys net keturios dalys: italų, rusų, amerikiečių ir prancūzų opera. Išgirsite duetus iš Rossini, Verti, Leoncavallo, Pučini, Bize, Dvoržako, Rachmaninovo, Čaikovskio, Geršvino bei Mocarto operų.

Ketvirtadienio vakarą po darbų kviečiame atsipalaiduoti ir praleisti kūrybiškoje aplinkoje. Liepos 23 d, Vilniaus menų studijoje „Artoteka“ vyks užsiėmimai Ebru tapyba ant vandens. Šiam menui naudojamas specialus ebru indas, kuriame yra sutirštintas vanduo. Vandens paviršių jūs padengiate natūraliais, ebru menui skirtais dažais. Tuomet yra formuojamas piešinys, vaizdas, raštai – leidžiate savo fantazijai išsilaisvinti. Pagaliau suformuotas vaizdinys gali būti perkeltas ant popieriaus, keramikos, medžio, audinio ar kitų paviršių. Leiskitės į kūrybos paieškas nevaržomai.

Liepos 25 d., šeštadienį kviečiame praleisti Lietuvos liaudies ir buities muziejuje, kur vyks šventė „Oninės ir rugiapjūtė“. Nuo senų senovės liepos 26-oji – naujojo derliaus ir Onų vardadienio šventė. Tačiau šiais metais šią šventę pradėsime švęsti šiek tiek anksčiau. Taigi, Lietuvos liaudies ir buities muziejuje, Mičiūnų sodyboje, Aukštaitijos kaimo „užusienyje“ augančiame rugių lauke šeimininkai kvies visus padirbėti. Bus mokoma kirsti ir rišti rugius, bus kepama duona ir supažindinama su tuometiniais darbo įrankiais. O po darbų – dainos, šokiai, žaidimai, viktorina, šviežia duona ir kitos naujojo derliaus vaišės! Nepasididžiuokite, užsukite, juk šventės kaime – pačios linksmiausios!

O vakare, po smagių darbų rugių lauke, Vilniuje, Šv. Kotrynos bažnyčioje galėsite atsipalaiduoti ir paskęsti klasikinėje muzikoje. Barokas, peizažai ir ironija. Fortepijono rečitalis. Magiška fortepijono skambesio muzika visus užburs Gryta Tatorytė bei Paulina Dūmanaitė. Jūsų laukia labai skirtinga, marga bei spalvinga programa – nuo didingojo Baroko iki tapybiškų muzikinių peizažų, viską užbaigiant prokofjeviška ironijos gaidele. Atlikėjos Gryta bei Paulina ypatingai išskirtinės ir unikalios, jų melodijos virsta užburiančia, veržlia garsų upe. Leiskitės tekėti ja pastoviui.

Kultūriniai renginiai (http://kur.delfi.lt/kultura) miestuose trauks savo įvairove. Kiekvieną dieną ar vakarą galite maloniai praleisti laiką klausantis vis kitokio muzikos stiliaus koncerto, stebint išskirtinio žanro spektaklį ar tiesiog mėgaujantis nestandartiniu bei nekomerciniu kinu. Nepasimesti tarp renginių gausos jums padės portalas Kur.lt – pramogų gidas jūsų mieste.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis