Ką vilki šiuolaikinė nuotaka? Ryškiausios vestuvinės mados tendencijos

Dar ne taip seniai vestuvės neįsivaizduotos be torto – visomis prasmėmis. Mada keičiasi, kitaip atrodo ir šiuolaikinė nuotaka. Supažindiname su karščiausiomis 2015 metų vestuvinės mados tendencijomis.

Kombinezonai ir šortai
Dainininkės Beyoncé sesuo Solange Knowles per savo vestuves pernai lapkritį vilkėjo dizainerio Stéphane’o Rolland’o kurtą baltą tarsi sniegas kombinezoną su apsiaustu. Kombinezonai su trenksmu grįžo šį šiltąjį sezoną, o stilingoji dainininkė pasufleravo, kuo turėtų vilkėti ultramadinga nuotaka. Mados besivaikančius hipsterius labai žavi ir nauja idėja į vestuves atminti stilingais dviračiais. Kodėl gi ne?

Solange Knowles ir Alanas Fergusonas
Iš žurnalo „Moteris“ archyvo (Vida Press nuotr.)

Šiemet populiarūs ir vestuviniai nuotakos dviejų dalių ansambliai. Jaunajai siūloma vilkėti pilvą apnuoginančią trumpą palaidinę ir ilgą sijoną („Tara Latour“, „Monique Lhuillier“, „Watters“). Ši tendencija vyraus dar mažiausiai du sezonus, mat ir 2016-ųjų pavasario ir vasaros kolekcijose gausu siauros viršutinės ir ilgos apatinės dalių derinių („Theia“, „Reem Acra“).

Pačios drąsiausios nuotakos gali rinktis net šviesius šortus (pamenate modelį Olivią Palermo?), ypač jei vestuves ketinate kelti prie jūros. Tokiu atveju reiktų pamąstyti apie ryškesnius aksesuarus, pavyzdžiui, milžinišką baltą plačiakraštę skrybėlę, ir ne aukštakulnius svaiginama pakulne, o sniego baltumo sportinius batelius. Viena ansamblio dalis turėtų būti puošnesnė. Pavyzdį imkite iš minėtos O. Palermo, – prie baltų šortų ji vilkėjo paprastą glaustinukę ir tiulinį šleifą.

Olivia Palermo ir Johannesas Hueblas
Iš žurnalo „Moteris“ archyvo (Vida Press nuotr.)

Šiuolaikinė nuotaka per savo vestuves drąsiai skolinasi drabužius (marškinius, kelnes) iš mylimojo spintos ir nebijo atrodyti šiek tiek androginiška („Houghton“, „Delphine Manivet“, „Theia“). Svarbu šiuos elementus tinkamai suderinti, pavyzdžiui, prie vyriško stiliaus kostiumo segėti įspūdingus auskarus, o prie dviejų dalių kostiumėlio mūvėti baltas nėriniuotas pirštinaites.

„Delphine Manivet“
Iš žurnalo „Moteris“ archyvo (Vida Press nuotr.)

Pripažinti vestuvių mados kūrėjai Naeemas Khanas, Carolina Herrera, Pamella Roland nuotakoms kitų metų vasarą siūlo vilkėti nebe vestuvinę suknelę, o... baltą vyrišką – kelnių ir švarko – kostiumą bei segėti nuometą.

„Pamella Roland“
Iš žurnalo „Moteris“ archyvo (Vida Press nuotr.)

„Carolina Herrera“
Iš žurnalo „Moteris“ archyvo (Vida Press nuotr.)

Ilgis – trumpa
Už trumpą vestuvinę suknelę turėtume dėkoti legendinei prancūzų mados kūrėjai Coco Chanel. Lengvai vilnijantis apdaras iki kelių XX amžiaus 3-iajame dešimtmetyje sukėlė neregėtą ažiotažą. Šiais laikais trumpos nuotakų suknelės nieko nestebina, be to, yra ir labai madingos, ir praktiškos. Jei neapsisprendžiate, kokios – ilgos ar trumpos – norite labiau, rinkitės... abi. Per oficialią ceremoniją galėsite džiaugtis ilga, o vakare, nusegusi viršutinį arba apatinį (nelygu, koks modelis) sluoksnį, – šokti vilkėdama trumpą. Dviejų dalių apdarus, dar vadinamus „transformeriais“, siūlo prekių ženklų „Rivini“, „Kelly Faetanini“, „Ines Di Santo“ ir kt. kūrėjai. 

„Theia White“
Iš žurnalo „Moteris“ archyvo (Vida Press nuotr.)

„Delphine Manivet“
Iš žurnalo „Moteris“ archyvo (Vida Press nuotr.)

Madingos trumpos suknelės – tiek kelius siekiančios, tiek trumpesnės platėjančios arba tiesaus silueto, prigludusios. Labai populiarėja šokti netrukdantys modeliai iki pusės blauzdų („Romona Keveza“, „Oleg Cassini“, „Marchesa“) – dekoruoti plunksnomis, karoliukais, šiek tiek pūsti, primenantys pramoginių šokių apdarus.

„Marchesa“
Iš žurnalo „Moteris“ archyvo (Vida Press nuotr.)

Šis tas mėlyna
Kiekviena nuotaka žino: jei vestuvių dieną turės šį tą nauja, sena, skolinta ir mėlyna, bus laiminga. Vestuvinių suknelių dizaineriai rado išeitį, kaip palengvinti jaunosios vargus dėl šio prietaro. Jums nereikės dėvėti žydro keliaraiščio ar mėginti paslėpti plaukuose melsvos plunksnelės, jei vilkėsite mėlyną suknelę!

„Carolina Herrera“
Iš žurnalo „Moteris“ archyvo (Vida Press nuotr.)

„Monique Lhuillier“
Iš žurnalo „Moteris“ archyvo (Vida Press nuotr.)

Klasikos gerbėjoms šiemet siūloma rinktis ne baltą ar kreminę, o pablukusios melsvos spalvos suknelę. Atspalviai varijuoja nuo pilkšvai mėlyno, ledo iki žydro („Claire Pettibone“, „Johanna Johnson“). Jei kelsite vestuves kitų metų pavasarį, dairykitės blyškios rožinės suknelės („J Mendel“, „Romona Keveza“, „Pamella Roland“). Bus madingi ir rausvai pilkas (angl. taupe), šlapio smėlio, rusvi tonai („Anne Barge“, „Jenny Packham“).

Ilgos rankovės ir kutai
Jei trokštate klasikinio – romantiško, elegantiško – įvaizdžio, rinkitės amžinai madingą šilkinę suknelę ir nėrinius. Kiti šia proga tinkami audiniai – atlasinis šilkas, tiulis, organza. Madingas netgi linas, ypač jei vestuves planuojate rengti užmiestyje ar pajūryje. O gal tekate už užsieniečio? Tada linine suknele (ir gal net gintariniais papuošalais) ne tik pabrėšite unikalią savo kilmę, bet ir sužavėsite išrinktojo šeimą – įrodysite, kad gerbiate prigimtines vertybes.

Jei laikote save madinga asmenybe ir esate linkusi į ekstravaganciją, galite pamėgintiodą („Hayley Paige“), glamžytą žakardą, beveik visiškai perregimą organzą („Romona Keveza“) ar net pikiuotą medvilnę.

„Hayley Paige“
Iš žurnalo „Moteris“ archyvo (Vida Press nuotr.)

Madingos ir suknelės ilgomis perregimo audinio nėriniuotomis rankovėmis („Temperley“, „Reem Acra“, „Maggie Sottero“). Beje, daugumos 2015-ųjų pavasario ir vasaros vestuvinių modelių viršutinis sluoksnis padengtas nėrinių šydu. Nemažai garsių kūrėjų siūlo vestuvinių suknelių rankoves papuošti ilgomis audinių juostomis, kaspinais („Monique Lhuillier“, „Marchesa“, „Claire Pettibone“, „Anne Barge“ ir kt.).

„Hayley Paige“
Iš žurnalo „Moteris“ archyvo (Vida Press nuotr.)

Jei rengiate siautulingą vestuvių vakarėlį su šokiais iki paryčių, verta pasidairyti į prekių ženklų „Hayley Paige“, „Naeem Khan“, „Theia“ kolekcijas ir rinktis kutais dekoruotas sukneles. Tik įsivaizduokite, kad pagal muzikos ritmą judėsite ne tik jūs, bet ir jūsų suknelė!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis