Įdomūs pasiūlymai, ką veikti mieste per karščius

Puiki žinia vasarotojams – šią savaitę pagaliau numatomi vasariški orai! Ta proga pravartu iškišti nosį iš namų bei praskaidrinti dienas kultūriniais renginiais. Nuo koncertų iki pikantiškų ekskursijų mieste – atsiriekite “kultūros torto” ir mėgaukitės iki paskutinio kąsnio.

Nusprendę pasirinkti pramogas mieste, jau šį vakarą nenusivilsite – Šv. Kotrynos bažnyčios skliautuose skambės Chris Ruebens  ansamblio melodijos. Šis koncertas – Kristupo vasaros festivalio dalis, kuri žada užburti pasaulio skambesių magija. Skirtingos kultūros, skirtingi kraštovaizdžiai atsiskleis paslaptingame argentinietiško tango dvelksme, svajingose prancūziškose melodijose ir ugninguose ispaniškuose akorduose.

Antradienio vakarą kartu kviečia praleisti gitaros skambesys ir viena geriausių pasaulio instrumentalisčių. Šv. Kotrynos bažnyčią užvaldys Xuefei Yang  ir geriausios Rytų ir Vakarų muzikos tradicijos. Programoje skambės N. Paganini, F. Chopin, E. Granados, I. Albeniz ir kitų garsių kompozitorių melodijos bei gitaros magės improvizacijos. Tikime, jog šis koncertas jau yra jūsų „apsilankyti būtina“ sąraše.

Rugpjūčio 6 dieną Klaipėdos muzikinis teatras kviečia į šokio spektaklį, kuriame jausmai bus reiškiami neištarus nei žodžio. Spektaklyje „Indulis ir Arija”  veiks kūno kalba ir judesys, o aktoriai Martinas Kalita ir Lienė Grava atskleis neįmanomos meilės tarp Kuršių vado Indulio ir vokiečių vado dukters Arijos istoriją. Apsilankę šiame spektaklyje pajausite meilės didybę bei žodžių beprasmybę, nusakant meilės jausmą.

Penktadienio vakarą skirkime pikantiškai pramogai - Kaune bus rengiama ekskursija „Nuodėmių miestas“. Bus lankomi tokie objektai kaip rotušės aikštė, Napoleono namas, laisvės alėja, muzikinis teatras ir nors į objektų vidų nebus patenkama, tačiau sužinosite tokių nuodėmingų istorijų, kurios į miesto skverus bei žinomas erdves privers pažvelgti kitomis akimis. Prieštaringi jausmai, raustantys žandai ir tylus kikenimas – sužinotų istorijų perpasakojimas - puiki įžanga vakarui draugų būryje!

Garsioji tragedija, didingoji meilės istorija ir ironiški gyvenimo vingiai – visa tai ir dar daugiau spektaklyje „Romeo ir Džiuljeta“ . Jau šį šeštadienį Klaipėdos piliavietėje žymiąją istoriją mums papasakos Beata Ignatavičiūtė (Džiuljeta) ir Jeronimas Milius (Romeo), kurie, perteikdami keturių režisierių (Miroslavas Siedleris, Michailas Abramovičius Salesas, Rūta Bunikytė ir Ramūnas Kaubrys) kūrybinio proceso rezultatą, išgyvens neapykantos ir meilės kovą, pykčio beprasmybę bei impulsyvumo pasekmes.

Daugiau kultūrinių renginių pasiūlymų rasite pramogų ir renginių portale www.kur.lt . Naudokitės proga kiekvieną dieną praleisti prasmingai, atrasti naujas miesto erdves, savo ausis pamaloninti muzikiniais pasirodymais, o akis – naujausiais ir laiko patikrintais spektakliais!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis