Koks makiažas tinka blondinėms, brunetėms ir raudonplaukėms

Paprastai makiažo spalvas siūloma derinti prie odos tono. Tačiau makiažo priemonių spalvą reiktų taikyti ir prie plaukų. Tai kas tinka blondinėms, netiks tamsiaplaukėms ar raudonplaukėms.

Blondinės


Blondinėms reiktų vengti sodrių ir tamsių spalvų. Nesvarbu ar esate platininė blondinė, plaukai tamsūs kaip medus ar pilka lietuvaitė, makiažo paletėje turėtų būti daug pastelinių atspalvių. Reiktų vengti tamsaus įdegio, tamsi oda ir labai šviesūs plaukai atrodo vulgariai.


Tamsius – rudus ar slyvos spalvos – lūpų dažus vertėtų keisti į švelniai rožinius, abrikoso oranžinę ar gaivią raudoną. Skruostams patariama rinktis persikų ar švelniai rausvos spalvos skaistalus.


Taip pat reiktų atsisakyti juodo blakstienų tušo ir akių kontūro pieštuko. Geriau rinktis pilkos ar rudos spalvos. Akių šešėliai tiks dramblio kaulo, pelenų ar pilkai rožinės spalvos. Jei plaukai itin šviesūs, antakiams ryškinti tiks šviesi pelenų spalva. Tamsios blondinės antakiams turėtų rinktis šviesiai rudos arba pilkos spalvos dažus.


Brunetės


Kuo tamsesni plaukai, tuo oda atrodo blyškesnė, todėl pastelines spalvas reikėtų dėti į šoną ir rinktis tamsesnes, bei intensyvesnes. Taip pat labai tiks švelnus įdegis.


Lūpas patariama dažyti ryškiai raudona, rausvai ruda, rausvai rožine ar rudai rožine spalvomis. Tačiau itin tamsios lūpų dažų spalvos netiks. Ypač šiltuoju metų laiku. Tamsios slyvos ar rudus lūpų dažus reiktų slėpti giliai stalčiuje. Skruostams patariama rinktis rudai rožinę ar rausvą skaistalų spalvą.


Dieniniam makiažui itin tiks visi žali ir violetiniai akių dažų atspalviai, o vakarui – rudi. Blakstienų tušas gali būti ir rudas, ir juodas. Brunetėms rekomenduojama antakių dažus rinkis vienu ar dviem tonais šviesesnius nei plaukai. Net jei plaukai juodi, antakiai turėtų būti tamsiai rudi, bet ne juodi.


Raudonplaukės


Raudonplaukėms privalu rinktis tik šiltus tonus ir vengti juodos spalvos. Be to, ryškūs plaukai įpareigoja rinktis ryškias spalvas.


Lūpoms patariama rinktis persikų šviesiai rudos, raudonos ar rudai rožinės spalvos lūpų dažus. Skaistalų spalva gali būti nuo šiltos abrikoso iki šviesiai rudos.


Blakstienoms itin tiks baklažanų ar slyvų spalvos tušas. Vakariniam makiažui galima rinktis tamsiai mėlyną, žalią ar rudą blakstienų tušą. Akių šešėlių dažai gali būti rausvi, žalsvi ar chaki spalvos. Šviesių raudonplaukių antakiams tiks chaki spalva. Tamsių - rudos spalvos dažai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis