Naudingi patarimai, kaip paįvairinti savo laisvalaikį

Prasidėjus paskutiniam vasaros mėnesiui, dar visai nevėlu įšokti į pramogų
traukinį. Smagiai pavakaroję restoranuose ar baruose, leiskitės į koncertus bei ekskursijas po savo miesto erdves, o jeigu dar neišsirinkote kur – turime jums kelis pasiūlymus kaip paįvairinti savo laisvalaikį.

Kas galėjo tikėtis, kad darbo savaitė prasidės taip puikiai? Jau šį vakarą - Skamp (http://kur.delfi.lt/renginiai/skamp-koncertas-rugpjucio-10) pasirodymas! Scenos dinozaurai, žinantys kaip priversti publiką šėlti iki pamišimo, 20 valandą užkariaus Lofto sceną. Taigi, po pirmadienio darbų keliaujame į Loftą (kur nuo 17.30 val. visam maisto meniu -20% nuolaida), pasistiprinam ir atiduodam visas savo jėgas Skamp‘am – kad savaitė prasidėtų fantastiškai!

Kol orai leidžia - leiskimės į ekskursiją (http://kur.delfi.lt/kultura/pasivaiksciojimas-po-uzupio-respublika-rugpjucio-11) po vieną įspūdingiausių Vilniaus rajonų – Užupį. Nuo čia esančio tilto iki Bekešo kalno – išgirskime bohemiškas istorijas, aplankykime menininkų pamėgtas vietas ir grožėkimės nuostabia Vilniaus panorama. Savo laisvalaikį praturtinkime žiniomis – kodėl Užupis vadinamas seniausiu Vilniaus priemiesčiu, kaip su nepageidaujama publika kovojo garsioji "Užupio kavinė", kokios yra Užupio respublikos šventės ir panašiai. Pasivaikščiokime po Užupį ir atverkime naujas erdves savo mylimam mieste!

Trečiadienio vakarą, Šv. Kotrynos bažnyčioje, atsigaivinti po darbų mus kviečia O. Kolobovaitė, L. Mikalauskas, E. Bavikinas ir šmaikštusis dirigentas V. Lukočius. Ketveriukė parengė linksmiausių operečių ištraukų popuri. Programoje išgirsime F. Lehar, J. Strauss, I. Kalman ir kitų kompozitorių kūrinius, pagardintus turtingomis emocijomis, puikiu vokalu bei išradingomis fortepijono muzikos
improvizacijomis. Taigi, Skaniausias operečių kokteilis
(http://kur.delfi.lt/kultura/skaniausias-kokteilis-koncertas-rugpjucio-12-19-val) suteiks geros energijos užtaisą bei neleis nuo veido dingti mūsų šypsenai.

Ketvirtadienį režisierius A. Veverskis kviečia į išskirtinę erdvę – VDU Kauno botanikos sodą, kuriame bus pristatytas spektaklis „Prabangos“ (http://kur.delfi.lt/kultura/prabangos-spektaklis-rugpjucio-13-19-val). Tai elegantiškos, lengvos, šmaikščios ir neabejotinai kitokios lietuvių literatūros istorijos, perkeltos į teatro sceną. Tragikomedijoje istoriją mums pasakos trys laike įstrigusios vėlės, kurios kalbės apie savo gyvenimo istorijas bei bandys iš naujo patirti ką reiškia gyventi. Spektaklio nuotaiką kurs įspūdingi kostiumai, antikvariniai kvepalai bei juvelyrikos dirbiniai – visa tai nukels žiūrovą į tą laikmetį bei leis labiau įsijausti personažų išgyvenamas dramas.

Penktadienio popietę paskirkime savianalizei ir apsilankykime daktaro O. Torsunovo vedamame seminare „Likimo išbandymai. Kaip juos įveikti?“ (http://kur.delfi.lt/kultura/likimo-isbandymai-kaip-juos-iveikti-i-diena-seminarai-rugpjucio-14). Trijų seminarų cikle bus nagrinėjamos tokios temos - protas, intelektas, jausmai; kaip vertinti įvykius ir klystančius žmones; kaip skirtingos proto būsenos (išbandymų laikotarpyje) įtakoja likimą. Taigi, skirkime truputį laiko apmąstymams apie save ir savo santykį su likimo išbandymais – kas žino, gal šis renginys bus atsakymas į mus kankinančius klausimus..?

Daugiau renginių rasite pramogų ir renginių portale Kur.lt (http://kur.delfi.lt/renginiai). Pramogos Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje – atraskite naujus pomėgius, prisiminkite pamirštas erdves, ieškokite laimės žiupsnelių savo kasdienybėje!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis