Tobulas makiažas pagal veido formą

Tobulam makiažui, vien padengti veidą tinkama kremine pudra nepakaks. Pasitelkus tamsesnę ir šviesesnę pudrą galima vizualiai paslėpti ar išryškinti veido bruožus. Tačiau prieš imant makiažo teptuką į rankas verta išsiaiškinti, kokia jūsų veido formą. Nuo to priklausys, kaip reikės formuoti veidą.

Pora tonų tamsesnė nei veido oda pudra paslėps tai, ką norima užmaskuoti. O pora tonų šviesesnė išryškins tai, kas gražiausia. Dieniniam makiažui veido kontūrus patariama formuoti su biria pudra, o vakariniam su kremine arba makiažo pagrindu.

Veido forma: kvadratas

Veido forma: kvadratas
Veido forma: kvadratas
Fotolia nuotr.

Veido forma yra kvadratas, jei kakta yra plati ir kvadratinė, o žandikaulio linija itin ryški. Tamsią pudrą reiktų tepti po žandikaulio linija link smilkinių, kiek ant smilkinių – taip kad pasiektų kaktos šonus. Taip pat drąsiai galima tamsinti žandikaulio liniją, žandikaulio šonus ir smakro apačią. Šviesią pudrą reiktų tepti virš skruostikaulių ir per patį kaktos vidurį.

Veido forma: apskritimas

Veido forma: apskritimas
Veido forma: apskritimas
Fotolia nuotr.

Jei veido plotis ir aukštis beveik identiškas, o žandikaulio linija persilieja su žandais ir smakru, veido forma yra apskritimas. Tamsesne pudra patariama tepti po skruostikauliais, kaktos šonuose, palei plaukų liniją link kaktos vidurio ir žandikaulio šonuose. Šviesia pudra reiktų ryškinti skruostikaulius, kaktos ir smakro vidurį.

Veido forma: ovalas

Veido forma: ovalas
Veido forma: ovalas
Fotolia nuotr.

Veido formą galima vadinti ovalu, jei primena apverstą kiaušinį – smailesnis galas apačioje. Jei ovalas taisyklingas, užteks tik paryškinti skruostikaulius: tamsesne pudra patepti po jais, o šviesesne virš. Jei veidas pailgas, tamsesne pudra dar reiktų perbraukti per smakro apatinę dalį ir lanku palei plaukų liniją nuo vieno kaktos šono link kito. Šviesia pudra reiktų paryškinti tik skruostikaulius.

Veido forma: širdis

Veido forma: širdis
Veido forma: širdis
Fotolia nuotr.

Jei kakta plati ir aukšta, o smakras smulkus ir siauras žandikaulis, veido forma yra kaip širdis. Tamsia pudra patariama tepti palei smilkinius, kaktos šonus ir po skruostikauliais. Tačiau linija po skruostikauliais turėtų būti itin trumpa. Šviesia pudra reiktų ryškinti skruostikaulius ir žandikaulio liniją.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis