Ypatingam vakarui: ančių šlaunelių receptas

Iki antrą kartą rengiamo pikniko mieste – „Vakarienės baltai“ („Dîner en Blanc“) – liko mažiau nei dvi savaitės. Rugpjūčio 21 dieną slaptoje sostinės vietoje vyksiantis renginys, pasak organizatorių, bus alternatyva ne tik tradicinėms miesto šventėms, bet ir piknikams gamtoje. Vakarienė dvelks elegancija, jos metu skambės gyva muzika, bus skanaujamas gurmaniškas maistas.

Kaip sako Gediminas Andriuškevičius, prancūziško restorano „Brasserie de Verres en Vers“ vyriausiasis šefas, „Vakarienei baltai“ ruošiantis specialų meniu, renginys seks geriausiomis prancūziško pikniko tradicijomis. Vadinasi, viskas bus nepriekaištinga – nuo užkandžių lėkštėse, gėrimų taurėse iki stalo puošybos detalių.

„Tradiciškai lietuviai pikniką įsivaizduoja kaip iškylą gamtoje – su šašlykais, laužo dūmo kvapu ir vienkartiniais indais. Tačiau „Vakarienė baltai“, priešingai, leis patirti rafinuoto prancūziško pikniko atmosferą. Tokio, kuriame nebus jokio greito maisto, nes miesto erdvė įpareigoja švęsti lengvai ir kokybiškai“, – teigia G. Andriuškevičius.

Pasak jo, sostinė tampa kosmopolitišku ir madingu miestu, o vilniečiai panašėja į prancūzus, kurie iškyloms mieste rengiasi itin kruopščiai.

„Paryžiuje egzistuoja senos ir stiprios pikniko tradicijos. Prancūzai jam ruošiasi iš anksto. Gaminasi užkandžius, kepa delikatesu vadinamas ančių šlauneles, ieško rūšinio vyno, nepamiršta saldymunų. O tada pasipuošę keliauja į Liuksemburgo sodus arba prie Eifelio bokšto, kur gali praleisti visą dieną. Užkandžiaudami, kalbėdamiesi, susipažindami su piknikaujančiais šalia“, – pasakoja G. Andriuškevičius.

Tiems, kurie dar nesugalvojo, ką dėsis į „Vakarienės baltai“ krepšį, vyriausiasis šefas siūlo išbandyti pikantišką ančių šlaunelių „Confit“ receptą iš artėjančiai vakarienei ruošiamo išskirtinio meniu.

Ančių šlaunelių „Confit“ receptas

Ančių šlaunelės
Ančių šlaunelės
Organizatorių nuotr.

Jums reikės 4 vnt. ančių šlaunelių, 17 g druskos, grūstų juodųjų pipirų, 300 g ančių riebalų (tinka ir alyvuogių aliejus), šakelės šviežio čiobrelio bei rozmarino ir 3 skiltelių česnako.

Pirmiausia reikia įtrinti šlauneles druska, pipirais, žolelėmis ir traiškytu česnaku (nebūtina net nulupti). Tada sudėti jas į dubenį, uždengti plėvele ir nakčiai palikti šaldytuve.

Kitą dieną sudėti šlauneles į puodą ir supilti ančių riebalus taip, kad būtinai apsemtų šlauneles. Tuomet lėtai užvirti ir kaitinti ant mažos ugnies apie 2,5 valandos. Mėsa turėtų suminkštėti ir atsiskirti nuo kaulo.

Išėmus šlauneles iš riebalų, galima karštoje keptuvėje ar krosnyje dar pakepti, kad odelė gražiai apskrustų ir taptų traški.

Šlauneles galima valgyti ir šaltas. Pavyzdžiui, su salotomis. Skanaus!

Antrą kartą Baltijos šalyse organizuojama „Vakarienė baltai“ („Dîner en Blanc“) Vilniuje vyks rugpjūčio 21 dieną. Renginio vieta iki pat pradžios laikoma paslaptyje. Norintys dalyvauti vakarienėje vis dar kviečiami registruotis į laukiančiųjų sąrašą: vilnius.dinerenblanc.info/register. Organizatoriai praneša, kad vietų liko vos keletas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis