Julijos virtuvė. Bananiniai keksiukai

Aš labai mėgstu naudoti bananus kaip pagrindinį arba vienintelį saldiklį tam tikruose receptuose.


Gerai prinokę bananai yra itin saldūs ir duoda švelnų, bet ryškų bananinį skonį. Vienai mano draugei labai patinka bananinė duona, todėl pastaruoju metu teko nemažai jos kepti ir galėjau daugiau paeksperimentuoti su ingredientais. Šis receptas, iš tikrųjų, yra bananinė duona keksiukų formelėse.
Asmeninio albumo nuotr.

Bananiniai keksiukai su chia sėklų pabarstukais :

3 prinokę vidutiniai bananai
2 valg.š. kokosų palmių cukraus arba 1+1/2 valg.š. rudojo cukraus
1+1/3 puodelio miltų
2 kiaušinių baltymų
50 g sviesto arba ghee (ghi)
1 arb.š. valgomosios sodos ir šiek tiek citrinos sulčių jai ‘nugesinti’
1 arb.š. vanilės ekstrakto
druskos
1+1/2 valg.š. chia sėklų + dar trupučio pabarstymui

Asmeninio albumo nuotr.

Gaminame

* Sutrinti bananus ir sumaišyti su išlydytu sviestu arba ghee.

* Į bananų masę supilti vanilės ekstraktą, žiupsnelį druskos, valgomąją sodą nugesintą citrinos sultimis ir gerai viską išmaišyti.
Įmaišyti chia sėklas.

* Atskirame dubenyje išplakti kiaušinio baltymus su cukrumi ir atsargiai įmaišyti į bananų masę. Nebūtina naudoti mikserio baltymų plakimui, užtenka juos išplakti su šluotele (balloon whisk).
Galiausiai į masę supilti miltus ir išmaišyti. Nepermaišyti !

* Tešlą paskirstyti į keksiukų formeles išteptas riebalais, apibarstyti chia sėklomis ir pašauti į 180°C įkaitintą orkaitę (jei naudojate orkaitės nustatymą su kaitinimu iš viršaus ir apačios) arba 165°C įkaitintą orkaitę jei naudojate nustatymą su kaitinimo ventiliatoriumi. Kepti apie 30 min., arba kol keksiukai gražiai išsikels ir paruduos. Mėgaukitės su puodeliu karštos mėtų arbatos.

Asmeninio albumo nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis