Kur nueiti ir ką veikti šią savaitę

Vasarą renginių kalendorius lūžta nuo pasiūlymų – įvairūs koncertai, spektakliai ir renginiai – nėra kada tinginiauti, metas išnaudoti paskutines vasaros savaites surinkti akimirkoms, kurias norėsis prisiminti tamsiais rudens vakarais. O jeigu dar neišsirinkote kaip paįvairinti šios savaitės dienas – turime jums kelis pasiūlymus.

Pirmadienį kviečiame apsilankyti Lofte, LRT Opus terasoje, kurioje pasirodys visų mylima grupė „Baltasis Kiras“ (http://kur.delfi.lt/renginiai/baltasis-kiras-lrt-opus-terasa-koncertas-rugpjucio-17-20-val). Tai grupė, kurios koncertai trykšta įkvepiančia energija ir hipiška atmosfera, nes šie vaikinai groja dėl pačios muzikos ir dėl tos jausenos, kuomet supranti, kad privertei žmonių minią šypsotis ir būti geresniais. Apsilankykite koncerte ir įsitikinkite, kad lietuviškas amerikietiškosios sielos išsiveržimas ir būrys draugų scenoje – rokenrolo užtaisas, kuris garantuos puikią savaitės pradžią.

Norite įsimintino, unikalaus ir neeilinio koncerto? Šį antradienį Piano Lt scenoje susitiks du muzikos grandai - Baba Sissoko ir Mighty Mo Rodgers (http://kur.delfi.lt/renginiai/mighty-mo-rodgers-su-baba-sissoko-koncertas-rugpjucio-18-19-val) – multiinstrumentalistas ir bliuzo muzikos legenda. Baba Sissoko – žmogus orkestras, eksperimentuojantis su džiazo, bliuzo, roko muzikos stiliais ir įvaldęs net septynis muzikos instrumentus bei grojęs su tokiomis legendomis kaip Stingas, Habib Koite, Youssou N‘Dour ir kitais. Mighty Mo Rodgers – klasikinio bliuzo meistras, legenda pripažintas atlikėjas, kuris mūsų šalyje lankosi jau antrą kartą. Laimėjęs daugybę prestižinių JAV ir Europos apdovanojimų, šį kartą taip pat žada užkariauti bliuzo mylėtojų širdis ir Piano Lt erdves pripildyti šiltų jausmų bei bliuzuojančios energijos. Na o kas negalės dalyvauti šių dviejų grandų koncerte Vilniuje, trečiadienį esate laukiami Kaune, Ryšių kiemelyje 837, kuriame Mighty Mo Rodgers ir Baba Sissoko (http://kur.delfi.lt/renginiai/mighty-mo-rodgers-su-baba-sissoko-koncertas-rugpjucio-19-19-val) žada neblėstančią energiją ir seną gerą bliuzą.

Kaip bliuzas be džiazo? Šį trečiadienį, Artistų kiemelyje, padžiazuoti susirinks kompozitorių ir improvizatorių kvartetas - Morgan Freeman (http://kur.delfi.lt/renginiai/dziazo-treciadienis-morgan-freeman-koncertas-rugpjucio-19). Vien kvarteto pavadinimas kelia susidomėjimą ir šypseną – pasirinkti garsaus kino aktoriaus vardą ir pavardę – neįprasta ir išradinga. Puikius marketinius triukus išmanantys jaunuoliai džiazuoja ne ką prasčiau. Scenoje muzikantus lydi atsidavimas ir kūryba kiekvienoje atlikimo akimirkoje, taip pat jie yra nenuspėjami, energingi bei gebantys jungti tradicijas su naujovėmis. Taigi, renkamės Artistuose ir stebime artistus - Morgan Freeman.

Pasiklausius puikios muzikos ketvirtadienį Lofte susėsim trumpam šnektelėti. Nors „trumpam“ turbūt nepavyks, nes „Kitokiuose pasikalbėjimuose“ (http://kur.delfi.lt/renginiai/kitokie-pasikalbejimai-su-andriumi-uzkalniu-rugpjucio-20-19-val) apsilankys Andrius Užkalnis – žodžio ir plunksnos meistras, kuris jau antrą kartą sėsis ant karštosios kėdės. Kalbinamas Justino Jankevičiaus, svečias bandys atskleisti kaip jis sugeba vienu straipsniu padaryti restoraną lankomiausiu mieste, o kitam – ženkliai numušti reitingus ir ar tikrai jo vardas jau tapęs prekės ženklu? Šmaikštūs, intelektualūs ir nesurežisuoti pokalbiai jau šį ketvirtadienį Lofte – ateikit paklausyti gyvai, nes vėliau apie tai kalbės visi.

Kur dar robotus primenančios pardavėjos gali pavirsti į ryškius personažus? Nepatikėsite, bet operoje! Renginyje „Geros dienos!“ (http://kur.delfi.lt/kultura/geros-dienos-opera-rugpjucio-21-18-val) išvysite 10 kasininkių, kurios, pritariant prekybos centro garsams ir fortepijono skambesiui, atskleis savo likimus, slepiamus po dirbtinėmis šypsenomis ir mechanišku aptarnavimu. Slaptos pardavėjų mintys, žiūrovams girdimos jų CV išklotinės, čia tampa trumpa, individualia drama, o skirtingų veikėjų likimų mozaika išauga į bendrą poemą, teigiančią vartojimo malonumą. Šiame renginyje apstu humoro, paradoksų bei ironijos, kurie atsiskleidžia didingame operos žanro fone. Genialumas per paprastumą – autorių V. Grainytės, L. Lapelytės, ir R. Barzdžiukaitės kūrinyje „Geros dienos!“

Nusimato darbinga savaitė? Apsilankykite www.kur.lt (http://kur.delfi.lt/renginiai) svetainėje ir atraskite tai, kas prablaškys jus po darbo valandų. Pasiūlymai laisvalaikiui - nuo koncertų iki renginių kavinėse, nuo ekskursijų iki šokių po atviru dangumi – visa tai ir dar daugiau – www.kur.lt renginių portale.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis