Varškės pyragas su vyšniomis

Uogas galite naudoti įvairias. Tiks ir šaldytos, tik nupilkite skystį. Pagal originalų recepta įdarui reikėjo kokoso kremo, bet jo neradau. Jei rasite, kepkite su kremu - manau, pyragas bus dar skanesnis (nors ir pienas puikiai tiko).

26 cm. apvaliai kepimo formai


Tešlai:

2 maži kiaušiniai

250 g miltų

1 a.š. kepimo miltelių

125 g sviesto

60 g cukraus

žiupsnelis druskos


Įdarui:

500 g kreminės varškės

100 g cukraus

3 kiaušiniai

150 g grietinės

200 g kokoso pieno (tirštesnio)

4 v.š. krakmolo

1 a.š. vanilinio cukraus

200 g vyšnių be kauliukų


Gaminame

* Tešla. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą, druską, cukrų ir viską rankomis trinkite, kol susidarys trupiniai. Įmuškite kiaušinį, vėl viską išminkykite iki vientisos masės. Galiausiai suberkite miltus ir išminkykite. Jei tešla lips prie rankų, įberkite saujelę miltų, bet nepadauginkite. Tešla turi būti minkšta. Susukite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.

* Įdaras. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Dubenyje sumaišytkite varškę, kokoso pieną, grietinę, vanilinį cukrų, krakmolą ir trynius. Baltymus su cukrumi išplakite iki standumo (apvertus dubenį jie turi jame laikytis). Atsargiai įmaišykite į varškės masę. Sudėkite vyšnias ir taip pat atsargiai pamaišykite

* Kepimo formos dugną išklotkite kepimo popieriumi. Tešlą paskirstykite ant dugno ir sienelių. Supilkite įdarą. Kepkite 175°C orkaitėje apie 60 min., kol viršus ims gražiai rusti. Iškepusį visiškai atvėsinkite (geriausia per naktį palaikyti šaldytuve).

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis